2022. aastal andis kinnisvarainvestor ja koolitaja Peeter Pärtel Geeniusele teada, et ta on kõik üürikorterid maha müünud ja teenib tulu tänaseni hoopis nutiladude valdkonnas.

„Kinnisvarainvestorina peab täna väga ettevaatlik olema remondifondide suhtes. Mõned investorid on sattunud majadesse, kus on plaan olnud remondifondi tõsta viiele eurole ruutmeeter. Kogu su üüriäri on sel hetkel lõppenud,“ möönab Pärtel, kelle sõnul seavad tihti just pangad nõnda kõrge tingimuse. „Kõrvalkulud muutuvad järjest olulisemaks,“ möönab ta.

Pärtel on seda meelt, et kinnisvarahinnad võiksid lähiaastatel oluliselt tõusta. Ja seda põhjusel, et uutele ja ja vanadele elamutele on tulemas kõiksugu rohepöörde nõuded, mis muudavad uue kinnisvara ehitamise ja vana renoveerimise kallimaks. „Ainuüksi see asjaolu toetab ideed, et kinnisvara hinnad võiksid tõusta või kui nad ei tõuse, siis ehitamine ja renoveerimine jääb lihtsalt seisma. Samas ma ei usu, et me näeme otsest seisakut,“ arvab Pärtel.

Kahtlemata mõjutab kinnisvara ka intressidega toimuv, kuid Pärtel rõhutab, et...

Kuula, miks soetas Pärtel taas üürikorteri, miks ei anna ta üks-ühele konsultatsioone, millised olid probleemid üüritubade üürimisel, millised on ta tulevikuplaanid, kui suur on praegu turvaline laenu ja omakapitali suhe ning mida peaks kinnisvarainvestor hetkel eriti silmas pidama.