Nõukogu esimehe Erkki Karo sõnul oli seekordne konkurss Tehnopoli juhatuse esimehe kohale väga kõrgetasemeline ja konkurentsitihe, mis näitab, et Tehnopol on teinud väga head tööd ja muutunud Eesti innovatsisüsteemi oluliseks tegijaks. „Nõukogul on väga hea meel, et Agnes Roos on otsustanud Tehnopoliga liituda ning ootame, et tema värske vaade, ambitsioonikas visioon ning laiapõhjaline tehnoloogiaalane kogemus ja võrgustikud aitavad Tehnopolil järgmistesse kõrgustesse tõusta,“ ütles Karo.

Agnes Roosi karjääri keskteljeks on olnud innovatsioon, selle rakendamine ja uuenduste elluviimine ettevõtluses. Tal on pikaajaline – 21 aastat – juhtimiskogemus nii infotehnoloogia kui äriarenduse valdkondades. Viimased kümme aastat ehitas Roos üles Eesti energeetika lipulaeva, Eesti Energiat/Enefiti, olles 7 esimest aastat infotehnoloogia valdkonna arendaja ja eestvedaja ning viimased 3 aastat panustades juhatuse liikmena eelkõige klienditeenuste ärivaldkonna arengusse.

Tema eestvedamisel sai Enefiti kaubamärk koduturgudel tuntuks innovaatilise energiamüüja ja energialahenduste pakkujana jaeklientidele. Roos kuulub TalTechi IT Kolledži magistriõppe Digitransformatsioon äriettevõttes programminõukogusse. Ta on olnud ITL-i juhatuse liige ja tegutsenud juhtimismentorina. 2017. aastal valis Äripäev ta kõige mõjukaimaks IT-juhiks.

Agnes Roos ütles, et Tehnopoli muudab eriliseks see, et tema tegevuse mõju Eesti innovatsiooni arengule on väga suur. „Tehnopol aitab vabastada eri kasvufaasis tehnoloogiaettevõtete arengupotentsiaali ja muuta seeläbi innovatsioon iga päeva lahutamatuks osaks. Ja see on just see, mis mind kõnetab. Näen, et minu eelnevad kogemused täiendavad Tehnopoli tugevaid kompetentse. Meil on võimalus veelgi enam panustada avaliku sektori, teadusasutuste ja ettevõtete koostöösse, et uued maailmamuutvad tehnoloogiaettevõtted tuule tiibadesse saaksid ja seeläbi tõuseks ka Eesti majanduse konkurentsivõime,“ ütles Roos.

Nõukogu tänas teadus- ja ärilinnaku Tehnopol senist juhti Indrek Oravat tehtud töö eest ning tõstis esile, et tema juhtimisel on Tehnopol korralikult kasvanud, laiendanud oma tegevusi nii Eesti siseselt kui ülemaailmselt. Tugeva tiimitöö tulemusel täienes teaduslinnak kaasaegse büroohoonega, alustati MURGi, Tehnopoli ja TalTechi ühendava rohepromenaadi projekteerimist, arendati Tehnopol Startup Inkubaatorist piirkonna suurim ja mõjukaim ärikiirendi, avati NATO DIANA innovatsioonikiirendi, toetati ettevõtete võimekust AI kasutuselevõtul (AI arenguprogramm ning AIRE tehisintellekti- ja robootikakeskus) ja viidi Tehnopoli tervisekogukond maailmakaardile. Indrek Orav oli Tehnopoli juhatuse esimees viis aastat ning tema leping lõpeb aprilli keskpaigas.