Henrik Roonemaa ja Taavi Kotka podcastis „Ettemõte“ käis külas Aasta investori tiitliga pärjatud Helery Pops. Pops esindab Eestis leedukate investeerimisfondi Practica Capital, mis oma 80 miljoni euroga on suurim ainult Baltikumi idufirmadesse investeeriv fond.

Roonemaa: räägime kaitsetööstusest. Sa ei ole siin eitav, aga ettevaatlik küll. Idudes on üldiselt levinud soov teha maailma paremaks kohaks, aga nüüd peame tegelema sellega, et loodud tehnoloogia tapaks rohkem inimesi.

Ma ei tea siin õigeid vastuseid. See on see, millega ma igapäevaselt kokku puutun. Minu väärtused on olnud seotud kogukondade ja inimkonna edasi arendamisega. Valdkonna ettevõtted kohtusid hiljuti Martin Heremiga ja Allan Martinson küsis, mida me peaks ehitama, et sõda võita. Herem ütles, et see on lihtne – meil on vaja sellist masinat, mis tapab 5, 10 ja 50 kilomeetri pealt inimesi. Sellega seoses kukkusid kõik mu väärtused kokku. Pidin hakkama neid uuesti üles ehitama. Saan samas aru, et see on vajalik ning peame püsima jäämiseks seda tegema. Minu jaoks on see olnud raske muutus.

Loe või kuula podcastist, mida Pops veel investeerimismaailmas täheldanud on ning milline oluline nihe on toimunud noorte neiude peades.