2024. aastal on Zuckerberg saanud seega oluliselt jõukamaks ning läheneb vara väärtuse poolest Elon Muskile. Aasta alguses on Zuckerbergi vara väärtus kerkinud pea 50 miljardi euro jagu, sellal kui Muski vara väärtus on langenud 41 miljardit eurot, selgub Bloombergi kogutud andmetest.

Mullu suvel olid mõlemad valmis teineteisega puuris võitlema. Kaks miljardäri pole omavahel läbi saanud juba mõnda aega. Nii on Musk Zuckerbergi korduvalt säutslas mõnitanud, samal ajal kui üks Meta (Facebooki, Instagrami emafirma) tippjuhte viitas hiljuti ettevõtte siseringis, et nad tahavad Twitteri konkurenti luues ehitada üles „platvormi, mida juhitakse terve mõistusega“, torkides sellega Muski.

Zuckerbergi jõukus pärineb tema 13% suurusest osalusest Metas, mis omab muuhulgas Facebooki, Instagrami ja WhatsAppi. Sel aastal on Meta aktsiad kerkinud 41% ning viimase ühe aasta jooksul 143%, mille taga võib ühe tegurina näha ettevõtte kulude kokkuhoidu, mis võeti 2023. aastal ette „efektiivsuse aasta“ sildi all.

Kui Meta ning teised nö maagilise seitsmiku ettevõtted (Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia) on tänavu kerkinud, siis Tesla aktsia seevastu langeb ning on tänavu kaotanud väärtusest ligi kolmandiku.

„Tesla peaks olema suure kasvuga aktsia, kuid sel aastal tundub, et see ei ole nii suure kasvuga,“ ütles Morningstari strateeg Seth Goldstein.

Juba on Elon Muskist mööda tõusnud LVMH juht Bernard Arnault (kellest saab täpsemalt lugeda siin) ning Amazoni asutaja Jeff Bezos.