Elame keerulisel ajaperioodil, ülikiirete muutuste sajandil, kus üheks peamiseks edasiliikumise kunstiks on oskus hiiglaslikes infoväljades orienteeruda ning vastu võtta tarku ja tugevaid otsuseid. Kui me ise ei muutu ja juhi muutusi, siis muudetakse meid – ning see kehtib nii iga inimese, organisatsiooni kui kogu riigi kohta.

Ettevõtete, riigi ja akadeemilise sfääri kolmikkoostööst sai juba üle 30 aasta tagasi kogu maailmas innovatsiooni alustala. Ometi on sel koostööl alati ja kõikjal veel väga palju arenguruumi. Trialoogi üks missioone on, et tuleviku koostöö põhineks kvaliteetse informatsiooni, uuenduslike ideede ja koostöiste diskussioonide ringlusel.

Tallinna Tehnikaülikoolis töötab 130 rakenduslikku uurimisrühma, igal aastal kaitseb doktoritööd üle 70 doktorandi, ilmub üle 1100 teaduspublikatsiooni, toimub lepinguline koostöö rohkem kui 100 ettevõttega, leiab aset palju konverentse ja muid üritusi. Trialoog kogub kokku mitmesuguseid lugusid Tallinna Tehnikaülikoolist, esitades neid lihtsas keeles, et aidata mõista ülikooli tegevusi ja nende mõju ettevõtjatele ning ühiskonnale laiemalt.

Algatame arutelusid – olgu selleks kliimaseadus, maavarade kaevandamine, keskkonnasäästlik ehitamine, riigijuhtimine, tehisintellekt, maksupoliitika või merekaabli rajamine Rootsi. Trialoog avaldab lugusid ka külalisautoritelt ning kirjutab TalTechi hargettevõtetest – parimad näited ülikooli ja ettevõtjate koostööst.

Head triloogi!

Jaga
Kommentaarid