Eesti Energia juhatuse esimehe Andrus Durejko sõnul annab infotehnoloogia energiasektoris olulise konkurentsieelise, võimaldades roheenergial ja nutikatel kliendilahendustel põhinevasse energiamaailma jõuda kiiremini ja efektiivsemalt.

„Info- ja kommunikatsioonitehnoloogiatest on saanud meie valdkonna orgaaniline osa ja nende roll kasvab iga päevaga. Energiaettevõtete jaoks tähendab see uusi väljakutseid, mille keskmes on keeruliste IT-süsteemide kujundamine jätkusuutlikuks ning klientide ja töötajate jaoks lihtsalt ja mugavalt kasutatavaks. Raido Ivalo rahvusvaheline kogemus, ärieesmärkide saavutamisele keskendunud tööpõhimõtted ja tugev arendusprotsesside koostamise taust loovad eeldused Eesti Energia grupi äriarenduse ja IT-valdkonna viimiseks uuele tasemele,“ ütles Durejko.

Pikk kogemus Ericssonist

Raido Ivalo töötas viimastel aastatel Twilios, enne seda pikalt Ericssonis.

Ivalo liitub Eesti Energiaga rahvusvahelisest IT-ettevõttest Twilio, kus ta aastast 2020 tegutses tarkvaraarendajate meeskonna juhina. Vahemikus 2006–2020 töötas ta Ericssoni kontsernis erinevates rollides, neist viimasena asjade interneti tehniliste operatsioonide juhina.

„Mul on hea meel võtta vastu väljakutse asuda vedama Eesti suurima ettevõtte IT- ja äriarenduse valdkonda,“ ütles Ivalo. „Koostöös juhatuse ja oma tulevase meeskonnaga loodan leida võimalusi rakendada parimaid infotehnoloogilisi lahendusi, et toetada ettevõtte ärivajadusi ja tugevdada Eesti Energia grupi positsiooni kõigil koduturgudel. Ootan põnevusega kohtumist nutikate ja motiveeritud kolleegidega!“

Juhatuses kuus liiget

Aprillist muutub Eesti Energia juhatuse struktuur. Kõik keemiatööstuse- ja ringmajandusega seotud arendusprojektid viiakse Enefit Poweri vastutusalasse. Muudatusega seoses lahkub märtsi lõpust juhatuse liikme kohalt Raine Pajo, kes jätkab Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Greeni nõukogu ja auditikomitee liikmena.

Eesti Energia tegevjuhtimise eest vastutab juhatus, kuhu kuulub kuus liiget, kelle valib ettevõtte nõukogu. Juhatuse esimees on Andrus Durejko ning juhatuse liikmeteks Kelli Toss-Kaasik, Marlen Tamm, Kristjan Kuhi, Andres Vainola ning alates 1. aprillist äri- ja infotehnoloogia juht Raido Ivalo.