Statistikaameti tootjahindade statistika tiimijuhi Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit jaanuariga võrreldes eelkõige hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning toiduainete ja kemikaalide tootmises. Veel mõjutas indeksit hinnatõus kütteõlide ja puittoodete tootmises.

Võrreldes 2023. aasta veebruariga mõjutas indeksit enim hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ning puittoodete ja toiduainete tootmises. Vastupidist mõju avaldas elektroonikaseadmete tootmise hinnatõus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnalangus 2,0% ja toiduainete tootmises 4,1%.

Ekspordihinnaindeks langes veebruaris võrreldes jaanuariga 4,6%. Kõige rohkem langesid hinnad elektrienergial, põllumajandussaadustel ning mäetööstuses. Enim tõusid hinnad farmaatsiatoodetel, naftasaadustel ning muudel mittemetalsetest mineraalidest toodetel. Võrreldes 2023. aasta veebruariga langes ekspordihinnaindeks 5,2%.

Impordihinnaindeks langes veebruaris võrreldes jaanuariga 3,3%. Enim langesid hinnad elektrienergial, mäetööstuses ning põllumajandussaadustel. Kõige rohkem tõusid hinnad naftasaadustel, rõivastel ning mootorsõidukitel. Võrreldes 2023. aasta veebruariga langes impordihinnaindeks 2,6%.