Sydney kinnisvaramaakler Julie Bundock valmistus linna põhjarannikul asuvas nelja magamistoaga majas avatud uste päevaks, kui ta märkas, et maja tolleaegsed üürnikud olid jätnud voodipesu terrassi peale kuivama, vahendab Austraalia meedia.

Ta võttis pesu terrassilt ära ja viskas need allkorrusel asuvasse tuppa riiulile lambi alla, mille ta seejärel sisse lülitas.

Kinnisvarabüroo peab maksma omanikule kopsaka summa

Umbes 20 minutit hiljem puhkes majas suur tulekahju, mille põhjustas arvatavasti riiuli ja voodipesu kuumenemine ja seejärel süttimine seinale paigaldatud lambi tõttu.

Maja – mille väärtus on hinnanguliselt umbes 3 miljonit dollarit – hävis koos kõigega, mis sees oli.

Kinnistu omanik Peter Alan Bush, kes valmistus kinnisvara müüma, kaebas asja toona kohtusse. Sama tegid ka neli üürnikku, kelle vara tulekahjus hävis. Nüüdseks on kohtuasjas otsus langetatud.

Peakohtunik David Hammerschlag langetas teisipäeval Austraalia riigikohtus otsuse, et Bundock „tekitas tulekahju ja sellest tuleneva kahju tekkimise riski“. Kinnisvarabüroo Domain Residential Northern Beaches, kus Bundock töötas, peab maja omanikule maksma üle 700 000 Austraalia dollari ja maja üürnikele 121 000 Austraalia dollarit.