„Juuniks on meil uued prognoosid, mis näitavad, kas märtsi prognoosis ette nähtud inflatsioonikulg jääb püsima,“ tõdes Lagarde Frankfurdis peetud kõnes.

Paljud keskpanga nõunikud, kes hääletavad intresside muutmise eest, on indikeerinud, et juuni saab olema intresside muutmises pöördeline. Selleks ajaks on nõukogul olemas ka palgaläbirääkimistega seotud andmed. Samas on keskpank ettevaatlik palgatõusuga kaasneva inflatsiooni pärast.

Lagarde’i sõnul annavad juunikuised andmed rohkem aimu ka inflatsiooni kohta tulevikus ja mis suunas võiks kulgeda tööjõuturg. „Kui andmed on piisavad ja meie prognoosid alusinflatsiooni kohta vastavad tegelikkusele, jäädes samuti kindlaks selle püsivusele, saame me mõelda juba karmistamisfaasi vähempiiravaks muutmisele ehk langetamistele,“ nentis ta.

Samas on Lagarde’i sõnul näha kodumaiste kaupade hinnasurvet. Samuti eeldab keskpank, et teenuste inflatsioon püsib suurema osa aastast kõrgel. „Me peame olema kindel, et saabub periood, kus tulevad andmed, mis toetavad meie inflatsiooniväljavaadet,“ lisas ta.