Sonepari sihiks Eestis ja mujal maailmas on olla esimeseks valikuks, kui otsitakse koostööpartnerit. Olgu töö seotud tööstusklientide elektrilahenduste või elamute, tööstushoonete, võrkude ja ärihoonete elektrisüsteemide rajamise, renoveerimise või hooldusega.

1969. aastal Prantsusmaal loodud pereettevõte kasvab jõudsalt. Möödunud aasta müügikäive ulatus maailmas kokku 33,3 miljardi euroni, olles vaieldamatu turuliider omas valdkonnas. Grupp investeerib igal aastal tarneahelasse ja elektroonilise teenuseplatvormi arendamisse miljardeid ja annab tööd 45 000 inimesele 40 riigis. Eestis tegutseb Sonepar aastast 1992 ja on siin juba aastakümneid üks turu liidritest. Eestis töötab praegu 62 inimest ja möödunud aasta käive oli 32 miljonit eurot.

Sonepar on pühendunud oma klientidele parimate lahenduste pakkumisele ja toetab noorte haridusteed

Selleks, et Eesti elektrivaldkonna töötajad ja õpilased uute lahenduste ning toodetega kursis oleks, korraldab Sonepar juba aastaid Eesti suurimat elektrimessi ElectriCity, mis toimub sel aastal 18. aprillil Kultuurikatlas. Järelkasvule mõeldes teeb ettevõte koostööd ka Tallinna Ehituskooliga, pakkudes sealsetele õppuritele järjepidevalt praktikavõimalusi.

Elektrimess ElectriCity ootab kõiki huvilisi 18. aprillil Kultuurikatlas.

Head tegijad väärivad parimat

„Tööandjana toetab Sonepar oma inimeste karjääri ja arengut,“ räägib ettevõtte personalijuht Gerli Haljand. Globaalne haare pakub juurde võimalust hea tahtmise korral liikuda jõudsalt karjääriredelil Eestis ja miks mitte ka rahvusvaheliselt grupisiseselt. Koolitused, arenguprogrammid ja mentorlus on vaid mõned näited Sonepari paremat tööelu toetavatest praktikatest.

„Sonepari tööandja soodustuste ja hüvede paketis on üle 30 erineva võimaluse, mis toetavad paremat töö- ja eraelu ning nende tasakaalu. Nende hulgas on näiteks vaimse tervise tugi, sporditoetus, Confido terviselahendus, 24/7 kindlustus õnnetusjuhtumite korral, teise ja kolmanda haiguspäeva hüvitamine ning palju muud,“ tutvustab Gerli meetmeid, millega ettevõte meeskonnaliikmeid toetab. Seda, et tööandjat hinnatakse väga, näitab sügisene kontserniülese rahulolu-uuringu väga kõrge tulemus Eestis.

Meile on kindlasti oluline ka mitmekesisuse ja kaasatuse fookus. Sonepar on liitunud mitmekesisuse kokkuleppega ja järgib selle põhimõtteid igal tasandil.

 Töömõtted jäävad iga päev ikkagi tööle, ütleb Annika Rutnik

Abivalmid ja väga ägedad inimesed

Soneparis laoassistendina töötav Annika näeb Sonepari enesearengu ja karjääri toetajana võimalust õppida juurde uusi asju. „Olen saanud end täiendada eraeluski vaja minevate teadmistega, näiteks esmaabis või töökoha ergonoomikaga seotud küsimustes, ja nii põhjalikult, et suudan vajadusel abistada ka kolleege,“ räägib ta, lisades, et suuresti on see usalduse küsimus. Kui on soov teha rohkem, olla milleski parem, siis Sonepar oma tiimiliikmes ei kahtle.

Müüja-logistik Sigmar toetab kolleegi juttu, et koolitustel on karjääri mõttes oluline roll. „Hetkel näen enda suurima arengukasvu toetajana uut töölõiku, mis on seotud elektrilaadijate seadistamise valdkonnaga. Aga meil on kindlasti ka hea seltskond – abivalmid ja ägedad inimesed. Elektrivaldkonnast saab siin olles hea ülevaate,“ toob ta välja töökaaslaste rolli toetavas töökeskkonnas.

Sigmar Muiste lubab, et elektrivaldkonnast saab Soneparis hea ülevaate.

Töö- ja eraelu hoitakse Soneparis selgelt lahus. Annika sõnul lõppeb tööpäev mõistlikul ajal (kl 16.30), seetõttu jagub argipäeval rohkem aega eraeluks. „Töömõtted jäävad iga päev ikkagi tööle, nii saab neid kahte maailma lahus hoida,“ ütleb Annika. Töömõtteid ei võta ta kaasa ka lugematutele vaba aja sisustamise võimalustele, mida Sonepar pakub. Naise sõnul toimub ettevõttes mitmeid erinevaid ühisüritusi ja koostegemisi, nagu näiteks üleskutse käia liikumiskuul rattaga tööl. „Abiks on ka igakuine sporditoetus, massaažis käimise võimalus ja kõiki kolleege kaasavad ühised üritused.“ Ka Sigmari sõnul on töö ja eraelu ettevõttes heas tasakaalus ning aega jätkub kõigeks.

Neile, kel plaanis tulevikus siduda end Sonepariga kas praktikaks või pikemaks tööeluks, toob Annika välja ettevõtte eeliseid: „Siin on väga mugav tööaeg, inimlikud ja professionaalsed juhid, väärt soodustused ja hüved ning mitmekülgsed ühistegemised.“

Sonepar Grupp 2023

  • Käive 33,3 miljardit eurot

  • 40 riiki

  • 45 000 töötajat

  • 180 logistikakeskust

  • 2400 esindust

Jaga
Kommentaarid