Avalikus võlakirjapakkumises pakub Grenardi Group investoritele võimalust osta kuni 120 000 võlakirja nominaalväärtusega 100 eurot võlakirja kohta, millel on 10% fikseeritud aastane intressimäär kolmeaastase tähtajaga. Pakkumine on mõeldud Eesti, Läti ja Leedu jae- ja institutsionaalsetele investoritele. Võlakirjade märkimine algab esmaspäeval, 25. märtsil ja kestab kuni 15. aprillini.

"Oleme kasvanud pea 25 aasta jooksul kohalikust ettevõttest ja väikesest perefirmast Balti riikide juhtivaks ehtekaupluste jaemüügiketiks ning kavatseme tugevdada oma juhipositsiooni piirkonnas veelgi. Grupi 2023. aasta tugevaid majandustulemusi iseloomustas käibe ja EBITDA kahekohaline kasv, mis näitab meie kiiret piirkondlikku laienemist,“ sõnas AS Grenardi Groupi juhatuse esimees ja tegevjuht Ģirts Rudzītis pressiteates.

Grupi müügitulu kasvas eelmisel aastal 40%, 18 miljoni euroni, kuid ettevõte jäi 259 000 euroga kahjumisse. Aasta varem teenis ettevõte 13 000 eurot kasumit. Ettevõtte EBITDA oli mullu 2,86 miljonit eurot (+31%).

Võlakirjaemissiooniga kaasatav raha suunatakse grupi olemasolevate võlakirjade refinantseerimiseks ning grupi edasisse kasvu: kauplustevõrgu ja sortimendi laiendamisesse ning omandamistehingute finantseerimiseks. Võlakirjad tagatakse pandiga AS Grenardi Group tütarettevõtete varadele, mis koosnevad peamiselt kõrge likviidsusega kuldehtest.

AS Grenardi Group on GIVENi ja GRENARDI emaettevõte Balti riikides. Grupp omab kokku 82 kauplust, millest 75 on GIVENi ja 7 GRENARDI kaubamärgi all.