21. märtsist kuni 27. märtsini saab Vabaduse väljaku äärses Kaarli pst 2 parklas tasuta parkida. Tasuta parkimise nädala eesmärk on muuta vanalinna külastamine mugavamaks ning tutvustada süda- ja vanalinna soodsat parkimisvõimalust.

Snabbi tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul võib süda- ja vanalinnas parkimine olla tüütu ja kulukas ettevõtmine. „Näeme, et suur hulk kasutajaid ei ole vanalinna parklaid külastanud ning pigem väldivad seda piirkonda kõrgete parkimistasude tõttu. Selleks, et inimesed saaksid järele proovida, kui soodne ja mugav on vanalinna külastada, otsustasime teha tutvumisnädala, mil kõigile Snabb äpiga parkijatele on Kaarli pst 2 parklas parkimine tasuta. Teadlikkus parkimisvõimalustest vähendab kindlasti ka ebaseaduslikku parkimist kõnniteedel,“ sõnas Kõiv.

Snabb langetas hiljuti Kaarli parkla parkimistasu - poole tunni parkimise eest tuleb nüüd maksta 1,9 eurot, mis muudab X1 Kaarli parkimistsooni kõige soodsamaks süda- ja vanalinna piirkonnas. Kõivu sõnul on parkimishindade langetamine tervitatav.

„Vaadates, mis tempoga parkimistasud ja üldse hinnad meie ümber tõusevad ning võttes arvesse ka meie klientide tagasiside Kaarli parklale, siis otsustasime teist strateegiat katsetada - hindu vähendada. Näeme, et vajadus parkimiseks antud piirkonnas on olemas, kuid hind saab määravaks teguriks. Kaarli parklat kasutatakse üldiselt, et külastada mõnda kultuuriüritust või restorani vanalinnas ning suur parkimiskulu võib toreda õhtu negatiivse emotsiooniga lõpetada,“ tutvustas Kõiv hinnamuudatuse tagamaid.