Kulla ei ole oma päringutega midagi ebaseaduslikku teinud, kuid sellest hoolimata on ta tegevus jõudnud mitme riigiasutuse ning ka politsei- ja piirivalveameti (PPA) töölauale. PPA pressiesindaja Martin Raid tõdes Digigeeniusele, et praegu ei ole Kulla tegevuse suhtes uurimist algatatud, kuid uute asjaolude ilmnemisel võidakse seda teha.

Kinnistusraamatut pidav registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK) sõnul viivad nad süsteemi sisse muudatuse, et edaspidi ei saaks sääraseid massilisi päringuid teha. Andmekaitse inspektsioonist (AKI) öeldi, et kuigi inimese tegevus ei ole ebaseaduslik, on inspektsioonil tekkinud küsimus, kas kõik tema tehtud päringud on olnud eesmärgipärased.

Kullale pakuvad huvi kinnistud Muugast Kuressaareni

Reedel, 22. märtsil hakkasid ühismeedias ringlema kuvatõmmised riigiportaali eesti.ee andmejälgijast, kus suur osa inimesi märkas, et neile tundmatu Sire Kulla on vaadanud informatsiooni neile kuuluvate kinnistute kohta.

Kulla on päringuid esitanud inimeste isikukoodide alusel ehk kuskilt on ta eelnevalt leidnud endale huvipakkuvate inimeste isikukoodid. Olgu siinjuures öeldud, et isikukood ei ole midagi salajast ning võõras inimene võib teise inimese isikukoodi teada.

Küll aga tekitab see küsimusi, miks peaks üks eraisik vaatama kinnistusraamatust rohkesti teiste isikute kinnistute kohta käivaid andmeid.

Loe pikemalt Geeniusest!