„Lisaks juhtpositsiooni haaramisele Balti riikides oleme pea 25 tegutsemisaasta jooksul tõestanud ehteäri jätkusuutlikkust. AS Grenardi Groupi edu põhineb hoolikalt läbimõeldud kontseptsioonil ja sortimendi laial valikul: pakume nii maailmakuulsaid brände kui ka unikaalseid erakollektsioone. Võlakirjaemissioon on kättesaadav laiemale avalikkusele, võimaldades nii institutsionaalsetel kui ka jaeinvestoritel, sealhulgas meie klientidel, osaleda meie eduloos,“ ütleb AS Grenardi Groupi juhatuse esimees ja tegevjuht Ģirts Rudzītis.

Võlakirjaemissiooniga kaasatav raha suunatakse grupi olemasolevate võlakirjade refinantseerimiseks ning grupi edasisse kasvu: kauplustevõrgu ja sortimendi laiendamisesse ning omandamistehingute finantseerimiseks.

„AS Grenardi Groupi tütarettevõtete varadega, peamiselt kuldehete, pantimisega tagatud võlakirjaemissioon on üks vähestest Balti riikide jaeinvestoritele kättesaadavatest tagatud võlakirjapakkumistest. Emissioon on suunatud nii kontserni olemasolevatele kui ka uutele investoritele. Olemasolevatel investoritel on võimalus vahetada oma tähtajaga võlakirjad 2024. aasta aprillis uute vastu ja uued investorid saavad investeerimist alustada ka 100 euro suurusest miinimuminvesteeringust,“ ütles AS Signet Banki investeerimispanganduse tegevjuht Kristiāna Janvare.

Jätkusuutlik kasv

2023. aasta auditeerimata konsolideeritud majandustulemuste kohaselt ulatus AS Grenardi Groupi netokäive 18 miljoni euroni, mis on 40% rohkem kui 2022. aastal. Käibe kasvu soodustas jaemüügivõrgu laienemine, olemasolevate kaupluste müügi kasv ja GRENARDI omandamine.

Grupi EBITDA näitaja (maksude, intresside ja amortisatsiooni maksete eelne kasum) kasvas eelmisel aastal 30%, ulatudes 2,9 miljoni euroni. AS Grenardi Groupi kohandatud pro forma EBITDA, mis hõlmab ka GRENARDI keti tulemusi 2023. aastaks, oli 3,7 miljonit eurot.

Pakkumise ajakava:

Pakkumise perioodi algus 25. märts 2024 kell 10.00

Pakkumise perioodi lõpp 15. aprill 2024 kell 14.00

Tulemuste teatamine 16. aprill 2024

Arveldamine 19. aprill 2024

Tagatud võlakirjad 10% aastase kupongimääraga

Võlakirjad emiteeritakse vastavalt AS Grenardi Grupi põhiprospektile, mis registreeriti 20. märtsil 2024. aastal Läti Panga poolt ja mis võimaldab kaasata kuni 17 miljonit eurot võlakirjade programmi raames, esimeses ringis kuni 12 miljonit eurot.

Pakkumise peamised tingimused

Läti, Eesti ja Leedu avalikus võlakirjapakkumises pakub AS Grenardi Group investoritele võimalust osta kuni 120 000 võlakirja nominaalväärtusega 100 eurot võlakirja kohta, millel on 10% fikseeritud aastane intressimäär ja kolmeaastane tähtaeg. Märkimine on avatud nii institutsionaalsetele kui ka jaeinvestoritele ning sisaldab ka vahetuspakkumist olemasolevate võlakirjade investoritele, kelle võlakirjade lunastustähtaeg on 2024. aasta aprillis. Võlakirjad tagatakse pandiga AS Grenardi Group tütarettevõtete varadele, mis koosnevad peamiselt kõrge likviidsusega kuldehtest. See annab investoritele täiendava kindlustunde nende investeeringute tegemisel.

AS Grenardi Group pakub investoritele võimalust liituda lojaalsusprogrammiga. Investeerides üle 500 euro algse võlakirjapakkumise ajal, avaneb investritel eksklusiivne võimalus osaleda lojaalsusprogrammis. See annab neile õiguse saada 15% soodustust ostudelt GRENARDI ja GIVEN kauplustes, koos teiste hüvedega vastavalt investeeritud summale. Lojaalsusprogrammi üksikasjalikud tingimused avaldatakse võlakirjade pakkumise ajal ning need on kättesaadavad grupi veebilehe jaotises „Investorid“.