Osapooled on leidnud võlanõude osas lahenduse ning Sangaste lossitäitemenetlus peatatakse. Kliendilepingute täitmine jätkub senistekokkulepete alusel ning aktiivselt planeeritakse 2024. ja 2025. aastate tegevusi. Samuti võetakse vastu uusi tellimusi ürituste ja sündmuste korraldamiseks.

Sangaste Mõisa juhtkond vabandab vahepealse tekkinud segaduse ja kaasnenud probleemide pärast klientide, partnerite ja avalikkuse ees.

Sangaste loss asub Lossikülas Otepää vallas ja on kunagise Sangaste mõisa härrastemaja, mõisakompleksi tähelepanuväärseim ehitis. Lossis on hotell ja restoran.

Kolm ebaõnnestunud oksjonit

2023. aastal sattus loss võlgade tõttu haamri alla ning sellele seati kaks hüpoteeki: 300 000 eurot Maaelu Edendamise Sihtasutuse kasuks ja 250 000 eurot VPT Varad OÜ kasuks. Mõisakompleksile on korraldatud kolm oksjonit - esimest korda tuli hoone enampakkumisele hinnaga 2,6 miljonit eurot. Teisel korral 2,1 miljoni euroga ning pärast seda 1,6 miljoniga.

Eelmise aasta septembris sõnas OÜ Sangaste Mõisa tegevjuht Triin Laks Ärilehele, et neil tekkisid probleemid 250 000 euro suuruse eralaenu tagasimaksmisega „Makseraskused on tekkinud koroonapiirangute tõttu ja eelmise aasta Eestis eriti erilise inflatsiooni- ja energiahindade tõusu tõttu. Samuti on ees ootamas veel maksuralli ja jätkuv hinnatõus,“ põhjendas Laks toona. Ta lisas, et ettevõte proovib leida võimalusi ellu jääda ja edasi liikuda nii, et ka see olukord saab lahendatud. „Pankrotiohtu meil kaugeltki ei ole,“ kinnitas Laks.