Kauplemist alustasid aktsiad täna 58% hüppega, mis tõi lühiajaliselt kaasa kauplemispausi.

Börsile jõudnud ettevõtte alla kuulub Donald Trumpi sotsiaalmeediaplatvorm Truth Social, mis 2023. aasta esimese üheksa kuuga teenis kahjumit 49 miljonit dollarit ning käivet 3,4 miljonit.

„DJT on kõigi meemiaktsiate ema,“ märkis seetõttu Bloombergile Accelerate Financial Technologiesi tegevjuht Julian Klymochko. „Ühel hetkel hakkavad lugema äri fundamentaalnäitajad. Aktsia võib gravitatsiooni vastu saada ainult teatud aja.“

Ettevõtte tee börsile on kestnud enam kui kaks aastat ning takerdunud sealhulgas USA justiitsministeeriumi ja USA väärtpaberite ja börsikomisjoni uurimisse. Börsile pääseti lõpuks läbi nö SPACi ehk spetsiaalselt loodud ülevõtmisettevõttega ühinemise, mis kandis varasemalt nime Digital World Acquisition Corp ning kauples kauplemistähise DWAC all.

Nüüd kannab ettevõte nime Trump Media & Technology Group ning kaupleb tähise DJT all. Üheksakümnendatel kauples sama tähise all Trumpi kasiino ning kuurortide äri, mis pankroti tõttu 2000ndate alguses börsilt eemaldati.

Nüüd üle 70 dollari peal kauplevad aktsiad annavad Trumpi käes oleva aktsiapaki väärtuseks üle 6 miljardi dollari. Samas järgmise kuue kuu jooksul on tal keelatud aktsiaid müüa või nende väärtuse vastu laenu võtta, kuid ta võib taotleda investoritelt sellest reeglist vabastust. Selleks vajaks Trump nõusolekut ettevõtte juhatuselt, kuhu kuulub üks tema poegadest ning mitu endist tema administratsiooni liiget.