Esimese kvartali ärikasum oli 2,08 miljardit Rootsi krooni (181 miljonit eurot), mis ületas analüütikute 1,3 miljardi krooni suurust ootust, seejuures kerkis ärikasumi marginaal 3,9%-ni võrreldes eelmise aasta 1,3%-ga.

Ettevõtte aktsiad on Rootsi börsil kerkinud seepeale üle 13% 175 Rootsi kroonini. Alates 2024. aasta algusest alates on aktsiad nüüd nullis.

Uue juhi Daniel Erveri jaoks oli tegu esimese kvartaliaruandega ning tema õlul on eesmärk H&M ümber pöörata. Ettevõttel on probleemiks olnud põikpäiselt kõrge laovarude tase ning suuremad rivaalid nagu Zara ning Hiina veebipood Shein näitavad kiiremat kasvu.

Erveri eelkäija Helena Helmersson juhtis H&Mi neli aastat ning lahkus ootamatult 2023. aasta lõpus. Ettevõtte kiirmoe ärimudel sattus sel ajal keskkonnamõju pärast kriitika alla ning võidelda tuli ka koroonapandeemia mõjuga.

Mõned investorid suhtusid Erveri ametisse nimetamisse esialgu skeptiliselt, kuna analüütikud kahtlesid, kas 42-aastane ning 2005. aastal H&Mis suvepraktikandina alustanud mees suudab koondada piisavalt jõudu, et ettevõttes vajalikud muutused läbi viia.