Kulla hind tõusis täna 1,32% ehk üks unts kaupleb kusagil 2265,53 dollari juures. USA kullafutuurid tõusid enam kui 2 protsenti ja unts kaupleb 2286,39 dollari juures.

„Ma arvan, et on väga põnev aeg kulla jaoks,“ tõdeb World Gold Councili turustrateeg Joseph Cavatoni. „Peamine, mis seda tõusu veab, on see, et turuspekulandid on USA keskpanga intressikärbetes aina enam kindlamad,“ möönab ta.

Mitmed vaatlejad eeldavad, et USA Föderaalreserv alandab intressi mais või juunis. Möödunud reedel avaldatud andmetest selgub, et veebruarikuu inflatsioon tõusis aastases võrdluses 2,8 protsenti.

Kulla hind kipub intressimääradega olema justkui pöördvõrdelises seoses. Nimelt muutub intresside langedes kuld atraktiivsemaks varaklassiks võrreldes fikseeritud tulumääraga varadega nagu võlakirjad, mis on otseselt seotud intressimääradega.

„Kuld on Hiinas meelitanud erainvestoreid, sest kinnisvarasektoril on läinud halvasti,“ tõdeb Gabelli Fundsi portfellihaldur Caesar Bryan. Senist kullarallit on soodustanud ka jõulised ostud erinevatelt keskpankadelt üle maailma. Eesmärgiks on eeskätt leida kaitset geopoliitiliste riskide, kodumaise inflatsiooni ja USA nõrga dollari vastu.