Ettevõtte sõnul jaguneb Monese erakliendile suunatud jaepangaks ning äriklientidele suunatud modulaarseks pangandusplatvormiks.

Monese tegevjuht Norris Koppeli sõnul on ettevõtete erinevad tööprotsessid, vajadus ettevõtte tööd tõhustada ja soov jaemüügi ärisuund kasumisse viia tinginud vajaduse restruktureerimise järele. Sellega seoses koondab grupp 20 protsenti enda Eesti töötajatest. Praegu on Monesel Eestis175 töötajat.

Monese kaubamärgi all jätkab tegutsemist ettevõtte algne ärisuund, mis keskendub jaeklientidele, pakkudes tänapäevaseid ja digitaalseid pangandusteenuseid miljonitele inimestele kogu Euroopas ja Ühendkuningriigis. Grupi uus ärisuund XYB keskendub ettevõtetele ning pakub klientidele modulaarset pangandusplatvormi, mis võimaldab maailma pankadel ja teistel ettevõtetel vahetada välja iganenud tehnoloogilised lahendused uute ja modernsete vastu.

„Kaasasime selle ärisuuna (modulaarpanaganduse - toim) arendamiseks 2022. aastal 35 miljoni dollari suuruse investeeringu maailma pangalt HSBC-lt osana laiemast strateegilisest partnerlusest ning allkirjastasime teise suure kliendi. Samal ajal jätkab tegevust hästi sisse töötatud ja oma koha leidnud Monese jaekliendi suund, millega on eesmärk peatselt kasumisse jõuda,“ rääkis Norris Koppel.

Monese grupp suutis möödunud aastal parandada märkimisväärselt enda majandustulemusi. Kui 2022. aasta lõpetati 30,5 miljoni naela suuruse kahjumiga, siis mullu vähendati ettevõtte teatel kahjumit 10 korda. Monese grupi müügitulu ulatus 2023. aastal 27,7 miljoni naelani.

Nii Monese kui XYB plaanivad peagi avalikustada ka uut rahakaasmaist puudutavad uudised.