Infortar teavitas avalikkust suurfarmi omandamise kavatusest veebruari lõpus.

„Infortarile tähendab antud tehing sisenemist uude tegevusvaldkonda. Samas tuleb arvestada, et kaasaegne põllumajandus on oluliselt laiem põllu harimisest ja piima tootmisest, see hõlmab valdkondi, milles omame varasemat kogemust nagu ringmajandus ja taastuvenergeetika,“ märkis Infortari tegevjuht Martti Talgre.

Halinga OÜ on Eesti üks suurim piimatootja ja piirkonna oluline tööandja, kus töötab üle 70 inimese. Halinga lüpsikarja ja noorloomade arv ulatub üle 3000 ning haritava maa suurus 3700 hektarini. OÜ Halinga jätkab senist tegevust Infortari kontserni liikmena.

OÜ Halinga müügitulu oli 2022. aastal 9,9 miljonit eurot ning kasum ligi 1,6 miljonit eurot.

Infortar tegutseb viies riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Infortar omab 42,3 protsendi suurust osalust Tallinkis, 100-protsendilist osalust Eesti Gaasis ning mitmekülgset ja kaasaegset, ca 110 000 m2 suurust kinnisvaraportfelli. Lisaks kolmele põhitegevusvaldkonnale tegutseb Infortar ehituse, maavarade, trükinduse, taksonduse ja paljudes muudes valdkondades. Kokku kuulub Infortari kontserni 103 ettevõtet: 47 kontserni ettevõtet, 5 sidusettevõtet ja 50 sidusettevõtete tütarettevõtet.