Teisipäeva, 2. aprilli hommikul katkes elekter Kokkola linnas asuvas vanadekodus, sest maksmata oli 23 000 euro suurune elektriarve, kirjutab Yle.

Hoone omanik on Lohtaja hooldekodude ühistu. Selle esimees Heikki Sinko ütleb, et rahalised probleemid on tingitud elanike vähesusest ja kõrgetest elektriarvetest.

Elekter taastus aga teisipäeva pärastlõunal, kui energiafirma andis ühistule järgmise esmaspäevani aega arve ära tasuda. Energiafirma asepresidendi Perttu Huovineni sõnul teadis rahalistes raskustes hooldekodude ühistu elektrikatkestusest tegelikult juba kuu aega ette.

Ettevõte oma nõudest siiski ei tagane, kuigi tegu on inimlikult kurva ja delikaatse juhtumiga.

„Olukord on väga kurb. Hooldekodude ühistul on maksed võlgnevuses juba pikemat aega. Maksetähtaegu on mitu korda pikendatud,“ ütleb Huovinen.

Tegevjuhi asetäitja sõnul ei olnud olukorra lahendamiseks muid võimalusi.

„Muidugi, kui tasuta elektri jagamist oleks jätkatud, oleks see olnud teine ​​variant. See oleks aga elektrimüüjale veidi ebamugav olnud,“ ütleb Huovinen.

Ta lisab, et kui vanadekodu arvet õigeks ajaks ei tasu, peavad teised tarbijad selle lõppkokkuvõttes kinni maksma, mis pole samuti õiglane. „See ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik,“ ütleb Huovinen.