2024 a. I kvartali lõpuks on Modera automüügiplatvormi abil tehtud 93 470 auto müügitehingut kogusummas 3,13 miljardit eurot.

„Modera saavutas aasta esimeses kvartalis 20%-lise kasvu. Kasv tulenes peamiselt Rootsi turul saavutatud edust, kus müüakse alates sellest aastast kõik uued Nissanid läbi meie platvormi. Võttes arvesse asjaolu, et tarbijakindlus on madal ning automüüjatel on palju ebakindlust hindame seda tulemust heaks. Märtsis langesid uute sõiduautode registreerimised Eestis 25%, Soomes 15,5% ja Rootsis 21%. Samas näeme, et automüüjate kindlustunna hakkab taastuma ning aasta teine pool on positiivsem,“ kommenteeris Raido Toonekurg, Modera juhatuse esimees.

Modera valiti osalema EASi poolt ellu kutsutud programmi „Süsteemne eksport Jaapanis“. Antud program on mõeldud IKT ja Targa Linna sektori ettevõtetele esimeseks sammuks Jaapanisse eksportimisel. Programmis osaleb kuus IKT ja Targa Linna sektori ettevõtet, kes soovivad siseneda Jaapani turule või seal tegevust taaskäivitada ning kelle tegevusala, toode ja/või teenus panustab oma olemuselt Jaapani valitsuse välja töötatud programmi „Society 5.0“ strateegiliste eesmärkide saavutamisesse.Antud programmi raames on toimunud ning planeeritud kohtumised Jaapani autotootjatega alustamaks koostööd Modera platvormi kasutamisel.

Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 93 470 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub üle 3,13 miljardi euro. Eestis on ettevõte saavutanud 60% turuosa. Modera tooteid kasutavad Nissan, Toyota, Volkswageni, Renault’, BMW, Kia, FIAT, Volvo, Mercedes-Benz maaletoojad ja edasimüüjad.

Alates 2024. aasta algusest on Modera aktsia alternatiivbörsil First North langenud ligi 8% ja maksab 4,15 eurot.