USA tarbijahinnad kerkisid märtsis aastavõrdluses 3,5%, kerkides veebruari 3,2% pealt. Nö baasinflatsioon, kust on eemaldatud volatiilsemad toidu- ja energiahinnad, kerkis kuises võrdluses 0,4% ning seda kolmandat kuud järjest. Peamiselt veavad hinda kütuse ja koduga seotud hinnad.

Üle ootuste inflatsiooninumbrid vähendavad lootust, et USA keskpank langetab intresse sel suvel ning võimalik, et ka pikemalt.

„Kui FEDi esindajad on juba mitmendat istungit järjest toonud välja, kuidas nad vajavad rahapoliitika lõdvendamiseks inflatsiooni alanemise osas täiendavat kindlustunnet, siis märtsi statistika seda ei pakkunud ja nõnda ei näi keskpangal olevat intressimäära alandamisega kiiret,“ märgib LHV börsipäeva ülevaates Erki Rebane.

Võrreldes aasta algusega on pilt drastiliselt muutunud. Kui siis oodati föderaalreservilt tänavu kuute intressilangetust, siis nüüd on arutluse all ka see, kas tänavu üldse mõni intressilangetus tuleb.

USA peamised aktsiaindeksid langesid eilse inflatsioonistatistika peale langesid. Dow Jones -1,09%, S&P 500 -0,95% ning Nasdaq -0,84%.