Eduka pakkumuse alusel sõlmitakse ministeeriumi ja TS Laevad vahel sõitjateveo avaliku teenindamise leping veoteenuse osutamiseks seitsmeaastaseks perioodiks, ajavahemikul 1. oktoober 2026 kuni 30. september 2033.

„TS Laevadele ja laiemalt Tallinna Sadama investoritele tähendab uue perioodi leping stabiilse tuluvoo jätkumist ja võimalust saavutada parvlaevade ärisegmendis samal tasemel keskmine kasumlikkus nagu hetkel kehtiva lepingu puhul,“ sõnas TS Laevade nõukogu esimees Valdo Kalm.

ERR kirjutas eelmisel nädalal, et mandri ja suursaarte laevaühenduse pakkumisest oli hanke protsessil huvitatud mitu ettevõttet, kuid pakkumise tegi vaid riigi enamusosalusega börsifirma Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad.

Hetkel osutab TS Laevad vastavalt Transpordiametiga sõlmitud sõitjateveo avaliku teenindamise lepingule Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu parvlaevaliinidel sõitjateveo teenust kuni 30. september 2026. TS Laevad teenindab Virtsu-Kuivastu liini parvlaevadega Tõll ja Piret ja Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevadega Leiger ja Tiiu. Ettevõtte laevastikku kuulub ka asenduslaev Regula.

„Oleme viimased seitse aastat oma teenust järkjärgult arendanud ja parendanud ning oleme tänaseks saavutanud taseme, millega võib rahul olla. Siiski on meil endil uueks perioodiks üksjagu plaane ning uue lepinguga lisandub ka täiendavaid kohustusi - näiteks hakkame laevadel pakkuma tasuta joogivett; kassadest saab osta mitte ainult üldjärjekorra pileteid, aga ka piletit tuleviku väljumistele; klienditeeninduse tööaeg kestab terve laevade sõidugraafiku aja ning teeme perioodi jooksul uuendusi laeva salongides,“ lisas TS Laevade juhatuse esimees Indrek Randveer pressiteates.