Futuuride hind kerkis täna üle 2418 dollari untsist, mis teeb kulla hinna tõusuks alates 2024. aasta algusest ligi 14%.

Märtsi alguses alanud kulla ning ka hõbeda ralli on olnud tingitud USA intressimäärade kärpimise ootustest ja geopoliitilistest pingetest, kirjutab MarketWatch. Viimasel ajal on investorid keskendunud teadetele, mille järgi on Iraan valmis Iisraeli peatselt ründama. Iraan süüdistab Tel Avivi valitsust möödunud nädalal Süürias diplomaatilise hoone vastu korraldatud rünnakus, milles hukkus Iraani kindral.

„Kuna järgmisel nädalal on oodata vaid teisejärgulisi USA andmeid, ei ole tõenäoline, et väärismetall esialgu suurema surve alla satub,“ ütles Commerzbanki tooraineanalüüsi juht Thu Lan Nguyen klientidele saadetud märkuses.

„Üldiselt annab investeerimismetallide turg märku muredest nii geopoliitilise kui ka finantsstabiilsuse osas. Midagi, mida laiem turg ei ole veel uskuma hakanud,“ ütles Saxo Banki tooraineosakonna juht Ole Hansen. „Arvestades ka Hiina rasket olukorda, on CNY [Hiina valuuta] juhitud devalveerimise oht ilmselt samuti hirm, mis on pannud Hiina investorid kulda ja hõbedasse tormama,“ ütles Hansen.