Eesti 200 juht Margus Tsahkna tutvustas eilsel pressikonverentsil Tallinna uut abilinnapead Margot Rooset kui majanduseksperti ja ringmajanduse Eestisse toojat. Roose senist tegevust vaadates võib teda siiski pigem pidada keskkonna- kui majanduseksperdiks. Otsest ettevõtja kogemust Roose senisest karjäärist ei leia, tema peamine aktiivsus on seotud keskkonnateemadega.

Roose on Keskkonnainvesteeringute Keskuse SA nõukogu liige. Ta on avaldanud rohkelt arvamusartikleid keskkonnamõjude arvestamisest majandusotsuste tegemisel, prügisorteerimise vajalikkusest ja roheenergia tulevikust. Ta on Hollandi saatkonna rohemajanduse nõunik Baltikumis ja Soomes. Ka Eesti 200 ridades on tema tiitel olnud rohemajanduse nõunik.

Roose haridus on majandusalane. Ta on omandanud magistrikraadi Liverpooli Ülikoolis ärijuhtimise ja turunduse erialal. Äri ta siiski ise juhtinud ei ole. Roose nimel on küll kaks ettevõtet, kuid aktiivset majandustegevust ei ole neis olnud. Poolteist aastat (kuni eelmise aasta lõpuni) kuulus Roose raskustesse sattunud börsifirma ELMO Rent nõukogusse. Sinnagi mineku ajendina on ta eelkõige nimetanud soovi aidata kaasa CO2 heitmete mõju vähendamisele. Ta on juhatuse liige ka kahes Tallinna korteriühistus – Kungla tänaval ja Kalamajas.

Enne tõsisemat sukeldumist poliitikasse tegeles Roose peamiselt müügi- ja turundustegevusega. Ta oli omaaegses Tallinna suurimas ärikeskuses WTC (World Trade Center) müügi- ja turundusjuht vastutades ärikeskuse pindade hõivatuse eest. Samuti on ta turundanud rahvusvahelisi haridusteenuseid pakkuvaid organisatsioone.