Electreki teatel on Tesla teatanud koondamisest ettevõtte sees, saates töötajatele laiali sellekohase e-kirja. Eelmise aasta lõpuga töötas Teslas kokku 140 473 inimest. Nii peaks koondamine ees ootama vähemalt 14 000 inimest.

Tesla juht Elon Musk kirjeldab kirjas, et aastate jooksul on ettevõte kasvanud kiiresti, mistõttu on ettevõttes mõningate rollide peal rohkem inimesi kui vaja. „Kui me valmistume ettevõtte järgmiseks kasvufaasiks, on väga tähtis, et vaadata ettevõttes üle kõiki aspekte, et vähendada kulutusi ja tõsta produktiivsust,“ kirjeldab Musk. Seetõttu on tema sõnul ka koondamine vajalik. „Pole midagi, mida ma vihkaks rohkem, aga see on vajalik. See võimaldab meil olla paindlikum, innovatiivsem ning näljasem järgmiseks kasvufaasi tsükliks.“

Koondamine pole iseenesest üllatav, kui juba mõnda aega ringlesid sellealased kuulujutud. Nii on Tesla viimastel kuudel palunud keskastmejuhtidel tuvastada, millised meeskonnaliikmed on kriitiliselt vajalikud, peatanud osaliselt aktsiapreemiate jagamise ning tühistanud mõningate töötajate aastavestlused. See on aga väljaande info kohaselt mõjutanud ettevõtte sisest töömoraali.

Tesla müügitulu oli eelmisel aastal ligi 96,8 miljardit dollarit ning kasum 15 miljardit dollarit. Tesla aktsia on langenud aasta algusest 31%. Täna on aktsia eelturul kerges languses. Tesla teatab esimese kvartali tulemustest järgmisel nädalal, 23. aprillil.