Keskpank on hoidnud mõisa kompleksi aastaid müügis 1,49 miljoni euroga, kuid nüüd on alghind oksjonil 1,05 miljonit eurot ning enampakkumine on avatud alates 16. aprillist kuni 16. juulini.

„Eesti Pank on Maardu mõisa müügis hoidnud pea kümme aastat, kuid hoolimata mõningasest huvist ja müügihinna langetamisest ei ole siiani tehinguni jõutud. Oleme aga endiselt huvitatud mõisa müügist, sest kasutame seda kompleksi ise harva ja seetõttu ei sobi selle omamine kokku tõhusa organisatsiooni põhimõttega,“ selgitas Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve.

Enne enampakkumise korraldamist ja alghinna kehtestamist lasi Eesti Pank koostada värske eksperthinnangu Maardu mõisa seisukorra ning turuväärtuse kohta. Vastavalt sellele langetati Maardu mõisa müügihinda seniselt 1,49 miljonilt veelgi 440 000 euro võrra. Avaliku oksjoni alghinnaks on seega 1,05 miljonit eurot. Oksjon viiakse läbi Varakeskus kinnisvaraoksjonite veebikeskkonnas ja on pakkumistele avatud alates 16. aprillist kuni 16. juulini (kella 14ni).

Eesti Pank pani Maardu mõisa müüki esmakordselt 2015. aasta veebruaris. Sellele eelnes kinnistamisprotsess, mis oli eelduseks mõisa müügile. Keskpank on Maardu mõisa müügist rääkinud ka rahandusministeeriumi ja Riigi Kinnisvara AS-ga, kuid riik ei ole mõisa ostmisest huvitatud.

Eesti Pank ostis Harjumaal Jõelähtme vallas Maardu külas Maardu mõisakompleksi 1993. aastal ja renoveeris selle põhjalikult järgnevatel aastatel. Mõis on kuulunud mitmele tuntud balti-saksa suguvõsale ning on heas seisukorras. Mõisakompleksi kuuluvad viis hoonet ning suhteliselt hästi säilinud põlispuudega mõisapark.

Täpsemat infot Maardu mõisa ja oksjonil osalemise tingimuste kohta leiab siit.