Coop Panga finantsjuht Paavo Truu sõnab, et kuigi intressimaksete vaatest inimeste elu veel lähiajal ülemäära lihtsaks ei lähe, on siiski kõige kõrgemad tipud praeguseks möödas. „Kuue kuu euribor, mis meie laenulepingutes on kõige levinum, tegi oma tipu ära juba eelmise aasta oktoobris ehk pool aastat tagasi. Sellest ajast saati on euribor mõõdukas tempos langenud,“ selgitab Truu.

Coop Panga ärikliendipanganduse juht Arko Kurtmann ütleb, et muutumas võib olla viimased 15 aastat kestnud trend, mille kohaselt Euroopa Keskpanga otsused intressimäärade liikumise osas on teatava viitega järginud USA Föderaalreservi otsuseid. „Kui võrrelda, mida keskpankade karmimad meetmed on teinud USA majandusega ja mida Euroopa omaga, siis USA-s kõnelevad näitajad endiselt majanduse tõusust, Euroopas võib täheldada aga majanduse langemist,“ leiab Kurtmann, et nüüd võib olla Euroopa Keskpangal vaja endal esimesena majanduse turgutamiseks vajalikud sammud astuda.

Samuti tuleb saates jutuks, millist kinnisvara on tänapäeval mõistlik arendada, kellel tasub pangalaenuga kinnisvara soetada ja kuidas peaksid ettevõtjad praeguses majandusolukorras tegutsema. Saadet juhib Simo Sepp.

Saates külas Coop Panga finantsjuht Paavo Truu ja ärikliendipanganduse juht Arko Kurtmann.

Jaga
Kommentaarid