Lisaks poehoone ehitamisemusele rekonstrueeritakse jalgteed, rajatakse tänavavalgustust, tehakse mahukaid haljastustöid ning lisatakse avalikku ruumi ilmestav skulptuur, teatas Lidl.

„Meil on hea meel laiendada oma poodide võrgustikku Võrumaale ning jõuda sellega ka oluliselt lähemale kõigile Lõuna-Eesti elanikele. Lõunaeestlastel on täna puudu parimat hinna ja kvaliteedi suhet pakkuv pood ja peagi saame seda neile pakkuda,“ ütles Lidl Eesti kinnisvaraosakonna juht Jaan Linnas.

Võru Lidlis saab olema kokku 1400 ruutmeetrit müügipinda. Kaupluse külastajate jaoks valmib parkla kokku 125 kohaga, mille seas nii kolm inva- kui ka perekohta, lisaks rajatakse elektriautode laadimispunkt ja müratõkkesein.

Poehoone rajamise käigus on plaanis puhastada ka Luha tänava piirkonna sadeveekraavide võrgustikku, et sadevee äravool oleks igal juhul tagatud.

Võru Lidli hoone projekti autor on büroo Sirkel ja Mall. Arhitektuurikonkursil võidukaks osutunud töö nimi on Võru Lidl_Kodu.

Uue kaupluse avamine Võrus on osa Lidli kaupluste võrgu arendamise strateegiast, mis sai alguse 3. märtsil 2022 kaheksa kaupluse samaaegse avamisega Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus. Lisaks Võru poele arendatakse Lõuna-Eestis hetkel uusi poode Valgas, Tartus ja Viljandis.

Võru Lidl