Tühjana seisnud villa ehitas 1920. aastal Belgia ärimees Alfred Loewenstein. Villa asub Atlandi ookeani rannikul, kuurortlinna Biarritzi lähedal.

Rahvusvahelise ajakirjanike ühenduse OCCRP andmetel ostis 5000 ruutmeetri suuruse kinnistu 2013. aasta detsembris Artur Otšeretnõi, makstes selle eest 5,4 miljonit eurot. Pool aastat varem oli jõustunud Vladimir Putini ja Ljudmila Putina lahutus.

Ljudmila Otšeretnaja oli Venemaa presidendiga abielus aastail 1983–2013. Otšeretnõiga abiellus ta 2015. aastal, kuid seda hoiti saladuses 2016. aastani.

Vladimir Putinil ja Ljudmila Otšeretnajal on kaks tütart, Marija ja Katerina. Putin pole neid aga kunagi ametlikult oma tütardeks tunnistanud.

Mitmed andmed kinnitavad, et Ljudmilal ja tema uuel abikaasal on Venemaal ja teistes riikides mitu suurt kinnisvara. See on süvendanud kahtlusi, et Venemaa president rahastab jätkuvalt oma eksnaise elustiili. 2023. aastal müüsid Artur ja Ljudmila Hispaanias oma kinnisvara maha 2,2 miljoni euro eest, kuna kartsid Euroopa Liidu sanktsioone.