Sellistes ettevõtetes töötamine avardab nii karjäärivõimalusi Eestis kui ka võimalust saada rahvusvahelist töökogemust. Võõrkeelne haridus annab Sulle eelise leida nende tööandjatega ühine keel, sest mõistad ka teisi kultuuriruume ja sealseid seadusi ning norme. Oled alati kursis nii rahvusvaheliste terminite ja mõistetega kui ka värskeimate trendide ning muutustega. Tead enda eest seista ja oma ettepanekuid kogu maailmas kuuldavaks teha. Oled ka tulevases töökeskkonnas oluline ja hinnatud spetsialist ning mängid suurt rolli juhtivatel kohtadel. 

TalTechi majandusteaduskonnas õppides pakub rahvusvaheline haridus ainulaadse võimaluse avastada globaalseid projekte ja teha koostööd juhtivate välisettevõtetega. See mitte ainult ei paku juurdepääsu uutele teadmistele, vaid loob ka keskkonna, kus saad osaleda uusimates teadusuuringutes. Lisaks on võimalik valida EuroTeQ tehnikaülikooli koostööprojekti raames valikaineid, mis võimaldab tudengitel läbida õppekava kuni kuues erinevas partnerülikoolis. 

Miks valida enesearendamiseks TalTech majandusteadusteaduskond?  

TalTechi majandusteaduskond sobib nii totaalseks kannapöördeks elus või karjääri läbimurdeks kui ka lihtsalt enesearendamiseks ja tänapäeva trendidega kaasas käimiseks. Meie õppekavad on rahvusvaheliselt tunnustatud mitmete mainekate akrediteeringutega nagu AMBA, EFMD, EAPAA. Times Higher Educationi rahvusvahelises edetabelis oleme ärinduse ja majandusvaldkonnas maailma 301-400 parima seas ning sotsiaalteaduste valdkonnas jätkuvalt 201-250 hulgas.  

Majandusteaduskond on Eesti kõige rahvusvahelisem kõrgharidusüksus, meie õppejõudude hulgas on rahvusvaheliselt tunnustatud tippteadlasi, oma ala silmapaistvaid praktikuid ja teaduspreemiate laureaate mitte ainult Eestist, vaid ka välisriikidest. Ligi 30% teaduskonna töötajatest on pärit välisriikidest. Lisaks on Sul võimalus osaleda laiaulatuslikes koostöövõrgustikes, kus üliõpilased, teadlased ja ettevõtjad loovad elulistele probleemidele praktilisi lahendusi.  

Meie unikaalses ülikoolilinnakus ootavad tudengeid väga head õppimistingimused, erialane raamatukogu, erinevad sportimisvõimalused, üliõpilaselamud ja mitmekülgne tudengielu (üle 30 erialaorganisatsiooni).  

Avaliku sektori innovatsiooni ja e-valitsemise õppekava lõpetades saab vilistlane diplomid kolmest erinevast ülikoolist - Ku Leuvenist, Münsteri ülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist. Eriala võimaldab veeta iga semestri uues koolis ja pakub seeläbi rahvusvahelist kogemust, keelepraktikat ja kultuuride erinevust. Tegemist on tuleviku avaliku sektori ühe olulisema reformisuunaga, kus vajatakse eksperte, kes ühendavad teadmised ühelt poolt avalikust haldusest ja avalikust juhtimisest ning teiselt poolt infosüsteemidest ja e-valitsemisest.   

Ettevõtliku juhtimise MBA on esimene rahvusvaheliselt AMBA akrediteeritud õppekava Eestis ja Baltikumis, mis tähendab, et programm kuulub maailma 2% ehk 300 parima hulka. Õppekavasse on põimitud ka coaching, mis toetab Sinu karjäärialaseid valikuid. Õppetöö toimub kord kuus 3-päevaste sessioonidena ja on läbitav 1,5 aastaga. MBA lõpetajana on Sul omandatud strateegiliste otsuste tegemise oskused, juhtimisoskused ja oled väga kohanemisvõimeline pidevalt muutuvas ärikeskkonnas.    

Rahvusvahelise ärikorralduse õppekava pakub rahvusvahelise turunduse, strateegilise juhtimise, äriplaneerimise ja teostamise põhitõdesid. Õppekava läbimine õpetab Sul nägema ettevõtte põhifunktsioone rahvusvahelises kontekstis ning annab globaalse mõtteviisi, mis aitab maailmaturgudel edukalt tegutseda. Tegemist on väga laiapõhjalise haridusega, kus lõpetajana on Sul võimalus igas valdkonnas kaasa rääkida.    

Tehnoloogiajuhtimise ja kestliku arengu õppekava tutvustab Sulle nii majanduse ja tehnoloogia arengu kui ka innovatsiooni vaatenurgast olulisimaid käsitlusi, nagu tehno-majanduslikud paradigmad, innovatsioonisüsteemid ja (e-)valitsemine jätkusuutlikkuse ja kestlikkuse kontekstis. Samuti saad teada, kuidas riik saab edendada nii innovatsiooni kui ka tehnoloogiliselt, sotsiaalselt ja majanduslikult jätkusuutlikku arengut, milliseid oskusi ja teadmisi selleks vaja on, kuidas peaksid avaliku sektori organisatsioonid neid koostöös ettevõtete ja vaba kogukonnaga arendama.    

Õigusteadus keskendub peamiselt tehnoloogiaõigusele, valmistades ette juriste, et aidata üksikisikutel ja ettevõtetel tehnoloogiaõiguse pidevalt muutuval maastikul navigeerida. Õpid end ja teisi kaitsma kiiresti arenevas ühiskonnas ning muutud seeläbi oluliseks eksperdiks, kes tuleb toime tehnoloogiliste väljakutsetega. Õppekava lõpetajana oskad kaasa rääkida Euroopa Liidu digituru, tehisintellekti reguleerimise ja küberturvalisuse teemadel ning omad põhjalikku arusaama õigusest, digimajandusest ja erinevatest tehnoloogia valdkondadest.  

Kõikidele erialadele kestab vastuvõtt 3. juuli keskpäevani 2024.  

Tutvu lähemalt majandusteaduskonna magistrikavade ja sisseastumistingimustega siin.  

Otsusta oma tulevik TalTechi majandusteaduskonnas: taltech.ee/majandus/magistriprogrammid  

Kui Sinu õpingud hakkavad peagi lõppema või on sul bakalaureuse diplom juba käes ja huvitud edasiõppimise võimalustest, siis tasub mõelda, mis edasi. Üks võimalus oma potentsiaali arendada on jätkata õpinguid TalTechi magistrantuuris. Tule 2. mail magistriõppe vastuvõtutingimuste infotundi, et kuulda nii sisseastumisest kui ka uurida lisa teaduskondadelt. Vaata lähemalt ja registreeru.

 

Jaga
Kommentaarid