Netflix teatas esimese kvartali tulemustest, mis ületasid analüütikute prognoose kõigis aspektides, kirjutab Euronews.

Positiivsed tulemused ei toetanud aga firma aktsia hinda, sest alanud kvartali prognoosid olid pettumust valmistavad. Netflixi aktsia langes reedel tulemuste järgselt 9%.

Ettevõte sai esimeses kvartalis juurde 9,33 miljonit kasutajat, mis tõstab platvormi kogutellijate arvu 296,6 miljonini, kindlustades veelgi oma juhtpositsiooni voogedastuse turul. See arv oli peaaegu kahekordne võrreldes analüütikute prognoositud 4,9 miljoniga. Võrreldes aastataguse ajaga on kasutajate arv kasvanud 16%.

Firma ületas esimese kvartali prognoose

Kuid kasvutempo aeglustus alates 2023. aasta neljandast kvartalist, mille jooksul lisandus 13,1 miljonit uut kasutajat. Kasutajate arvu hüppeline kasv on peamiselt tingitud uuest reklaame sisaldavast paketist ja paroolide jagamise piiramisest.

Netflix ületas esimeses kvartalis prognoose, teatades 5,28 dollari suurusest kasumist aktsia kohta, mis ületas prognoositud 4,49 dollarit aktsia kohta. Kokku teenis Netflix 2,3 miljardit dollarit puhaskasumit. Müügitulu oli 9,37 miljardit dollarit, mis on 15% rohkem kui aasta tagasi, ületades prognoositud 9,29 miljardit dollarit. Ka ärimarginaal paranes, tõustes 28%-ni aastatagusest 21%-st.

Tähelepanuväärse sammuna lõpetab Netflix kvartaalsete tasuliste klientide arvu prognoosi esitamise. Samuti ei esita ettevõte alates 2025. aastast enam kvartaalseid tellijate numbreid. Selle asemel suunab Netflix oma tähelepanu kasutajate arvu kasvu näitajatelt traditsioonilisematele näitajatele, nagu kasumimarginaal ja tulude kasv.