„Kasutajate suure arvu tõttu on hetkel ligipääs e-toetuse keskkonnale piiratud. Proovige mõne aja pärast uuesti siin!“ teavitatakse veebilehel taotlejaid, kes soovisid täna hommikul esitada väikeelamu renoveerimise taotluse.

EASi ja KredExi ühendasutuse kommunikatsioonijuht Joonas Kerge sõnul pole paanikaks siiski põhjust. „Tegemist on tavapärase taotlussüsteemi piiranguga, kus süsteem piirab taotluse esitamise kasutajate arvu. Sarnane süsteem on kasutusel ka kõigile teada-tuntud tuludeklaratsiooni esitamisel,“ selgitas Kerge.

Selle eesmärk on, et kõik kes juba taotlust esitavad oleks võimalik rahulikult ja tõrgeteta oma taotlus ära esitada. Kasutajatel tasub lihtsalt mõne aja pärast lehte värskendada ja siis taotlust sisestama minna. Toetusteks on ette nähtud rekordiline summa, mistõttu rõhutame, et ilmselt nobedate näppude vooruga tegemist ei ole, lisas Kerge.

Väikeelamute renoveerimise taotlusvoor on juba umbe jooksnud.

KredExi toetust saab taotleda üksikelamu, kuni kahe korteriga elamu või ridaelamu nii selle osaliselt kui ka terviklikult renoveerimiseks. Osalisel renoveerimisel on toetuse määr 20% toetatavatest kuludest ja maksimaalne toetussumma 20 000 eurot elamu kohta. Tervikliku renoveerimise korral on toetuse määr olenevalt elamu asukohast kuni 50 000 eurot ja kuni 50% toetatavatest kuludest.

Tervikliku renoveerimise toetuse saamise eeldus on välisseinte ja katuse soojustamine, akende vahetamine, küttesüsteemi rekonstrueerimine ja ventilatsioonisüsteemi paigaldamine. Osalise rekonstrueerimise puhul toetatakse üksikuid töid või komplekstöid, mis aitavad elamu energiatõhusust kasvatada vähemalt ühe klassi võrra.

Enne KredExi toetuse taotlemist tuleb leida tööde tegemiseks rahastus, sest toetussumma makstakse välja, kui taotleja on esitanud oma kulude tegemise tõendamiseks vajalikud dokumendid ning tööde üleandmise ja vastuvõtmise akti.