Ettevõtte Eesti esimese peagi kerkiva logistikakeskuse pindala on 14 000 ruutmeetrit, kuid tulevikus on plaanis hoonet laiendada üle 40 000 ruutmeetri võrra. Laohoone ehitatakse Tallinna lähedale Saku valda Tänassilma piirkonda.

Alustatakse ettevaatlikult

SIRIN Development tegevjuhi Laurynas Kuzavase sõnul alustatakse laienemist Eestisse ettevaatlikult. „Eesti on seni ainus Balti riik, kus meil veel laohooneid pole. Alustame alguses aga ettevaatlikult – sellest tuleb ilmselt väikseim laohoone, mille oleme viimase viie aasta jooksul ehitanud,“ lausus ta. Kuzavas lisas, et ettevõttel on plaanis alustada veel ka teise laohoone ehitamisega. „Ootame siiski sügiseni ja ehk on selleks ajaks selgem, kas on mõistlik kohe laieneda,“ ütles tegevjuht.

Projekt on osa SIRINi äristrateegiast, pakkudes üüriteenust klientidele, kes tegutsevad kõigis Baltimaades. Tänassilma projekt saab olema ettevõtte praeguse portfelli kümnes logistikapark.

Laurynas Kuzavase hinnangul on Eestis, võrreldes teiste Balti riikidega, konkurents kõige tihedam. „Seetõttu oleme hästi läbi mõelnud, mida turul pakkuda, vastates seejuures turu ootustele ja vajadustele. Kliendid soovivad paindlikkust, mistõttu ehitame suuri parke, kuhu mahuks palju rentnikke,“ sõnas ta. Samuti kinnitas tegevjuht, et tegutsetakse vastavalt klientide vajadustele, pakkudes nii suuri kui väiksemaid rendipindu.

Konkurentsi kõrval paistab Kuzavase sõnul Eesti silma ka kõrgeimate üürihindadega, mis on ligi 15–20% kõrgemad kui näiteks Vilniuses. „Seda süvendavad kallimad krundid, kõrgemad palgad ja palju väiksem töövõtjate arv,“ ütles Kuzavas.

Eestisse investeeritakse 18 miljonit

Ettevõtte esimene laohoone Eestis peaks valmima 2025. aastal. Samuti loodetakse pinnad välja rentida aasta jooksul peale ehituse lõppemist. Siiski on ka kliente, kes juba praegu rendilepingut sõlmida soovivad.

Peale Tänassilma projekti on SIRIN Development soetanud 22 hektari suuruse krundi Harku vallas. Ettevõte näeb seal potentsiaali ehitada välja 100 000 ruutmeetrine logistikapark, mille üldplaneeringut juba ette valmistatakse.

Kokku on SIRIN Developmentil sel aastal planeeritud investeerida Baltikumi 102 miljonit eurot, millest 18 miljonit Eestisse, 25 miljonit Lätti ja 60 miljonit eurot Leetu.

SIRIN Developmenti portfell koosneb logistikaparkidest Vilniuses, Kaunases ja Kaunase piirkonnas, Šiauliais, Riias ja Ventspilsis. Logistikaparkide kogupindala on 367 000 ruutmeetrit.