Meta müügitulu kasvas esimeses kvartalis 27% eelmise aasta sama perioodi võrreldes, 36,5 miljardi dollarini (ootus 36,2 miljardit dollarit). Tegemist on suurima protsentuaalse kasvuga alates 2021. aastast. Ettevõtte puhaskasum enam kui kahekordistus 12,37 miljardi dollarini. Kasum aktsia kohta oli 4,71 dollarit, ootus 4,32 dollarit.

Ettevõte eeldab, et teises kvartalis tõuseb müük vahemikku 36,5 kuni 39 miljardit dollarit. Kui arvestada selle ulatuse keskmist 37,75 miljardit dollarit, teeb see aastases võrdluses kasvuks 18%. Analüütikute keskmine ootus on 38,3 miljardit dollarit.

Facebooki emafirma Meta juht Mark Zuckerberg alustas Meta tulemustekõnet tehisintellektist rääkimisega. Seejärel liikus Zuckerberg erinevate Meta tehnoloogiliste vidinate nagu VR-prillid ja operatsioonisüsteemide tutvustamise juurde. Samas pühendas ta ülesastumises enamik ajast ka sellele, kuidas Meta kaotab mitmel moel raha.

„Ma arvan, et oluline on rõhutada seda, kuidas meie ettevõtte aktsia on võrdlemisi volatiilne, sest meie rõhk on suunatud uue toote välja töötamisele ja see ei too veel otseselt raha,“ ütles Zuckerberg. Selles kontekstis tõi ta näiteks varasemad pingutused, mis on kulunud lühivideoformaatide nagu reel’side ja story’de telefonile kohandamisele.

Samuti rääkis Zuckerberg Meta uusimast keelemudelist Meta LIama 3 ja laienemisvõimalustest erinevate tehniliste peakomplektide vallas, kus ettevõte töötab välja mitmesuguseid segareaalsusega peakomplekte hõlpsamaks töö tegemiseks ja sportimiseks. Samuti kõneles Zuckerberg ka Meta AR-prillidest, mille kohta ütles ta, et tegemist on ideaalse assistendiga tehisintellektile, sest need prillid aitavad „näha seda, mida sa näed ja kuulda seda, mida sa kuuled“.

Hetkel põletab ettevõte päris korralikult raha Meta Reality Labi divisjonile, kus arendatakse riist- ja tarkvara. Reality Lab teatas esimeses kvartalis 440 miljoni dollari suurusest käibest ja 3,85 miljardi suurusest kahjumist. Ärisuuna kumulatiivne kahjum on alates 2020. aasta lõpust üle 45 miljardi dollari.

Meta aktsia hind on viimasel aastal kolmekordistunud. Eilse ehk kolmapäevase seisuga on aktsia aasta algusest tõusnud 40%, mis on ka senine aktsiahinna tipp. Aktsiarallile on hoogu andnud eelmisel aastal esikohal olnud kulude kärpimise plaan, kus Zuckerberg tõdes, et 2023. aasta on n-ö efektiivsuse aasta. Zuckerbergi sõnul kavatseb Meta jätkata kuluefektiivselt, ehkki praegused investeeringud tehisintellektile kasvatab kulude mahtu märgatavalt.

Investorid ei jäänud aga rahule eile avaldatuga, mistõttu langes Meta järelturul kohati kuni 19%, kuid lõpetas järelturul kauplemise 15% miinusega. Eelturul on miinus siiski mõnevõrra leebunud, olles kella 11.45 seisuga 12,2%.