MIcrosofti käive kasvas aastases võrdluses 17%. Ettevõtte puhaskasumiks kujunes 21,94 miljardit dollarit ehk 2,94 dollarit aktsia kohta. Seda on oluliselt rohkem kui aasta tagasi sama perioodiga, mil puhaskasum oli 18,3 miljardit dollari ja kasum aktsia kohta 2,45 dollarit.

Ettevõtte finantsjuht Amy Hood eeldab järgnevaks ehk neljandaks kvartaliks müügitulu suuruseks 64 miljardit dollarit, mida on veidi vähem Londoni Stock Exchange Groupi eeldatavast 64,5 miljardi suurusest prognoosist. Hoodi prognoos tugineb eeskätt ärimarginaalile, milleks on ettevõttel 42,3 protsenti.

„Hetkel on lühiajaline tehisintellekti nõudlus suurem, kui on meie võimekus,“ tõdes finantsjuht. Microsoft on oluliselt suurendanud enda kapitalikulusid, et tagada Nvidia graafikaprotsessorite toel tehisintellekti mudelite välja töötamist.

Kolmandas kvartalis teenis Microsoft enda Intelligent Cloud segmendis, kuhu kuulub ka Azure’i pilveteenus, Windows Server, Nuance ja Github ligi 26,71 miljardit dollarit käivet. Seda on aastases võrdluses 21% rohkem ja ületas ka analüütikute 26,26 miljardi dollari ootusi. Tulu Azure’ist ja teistest pilveteenustest kasvas aastases võrdluses 31%, eelmise kvartaliga võrreldes oli tõus 30%. Analüütikute hääletuses oli ootuseks 28,8%.

Microsoft pilveteenused on kasutusele võtnud näiteks ChatGPT. Samas väga paljud ettevõtted kasutavad Azure AI-d, et koondada informatsiooni jne. Näiteks Productivity and Business Processes üksus, mis hõlmab Office’it ja tarkavarade nagu LinkedIn, Dynamics haldamist teenis kvartalis 19,57 miljardit dollarit ehk 12% protsenti aastaga võrreldes rohkem. StreetAccounti ootus oli 19,54 miljardit dollarit. Need tulemused tähistavad ka esimest CoPiloti täiemahulist kvartalit. CoPilot tugineb OpenAI mudelile ja sellesse on Microsoft investeerinud miljardeid.

Samas Windowsi litsentside müük seadmetele kasvas 11%. Nõudlus PC-de järele oli Hoodi sõnul parem kui eeldati. Teisipäeval sai ka Microsofti tehisintellekti pingutused hea tõuke tänu Coca-Colale, kellega sõlmiti viieaastane leping summas 1,1 miljardit dollarit, et kasutada Azure’i pilveteenust ja tehisintellekti tehnoloogiat.