1994. aastal loodud ühingu sõnul saadi kuni 2021.aastani projektitaotluse alusel raha tarbijakaitse ametilt. Alates 2022. aastast pole ETL aga enam riigipoolset rahalist toetust saanud, mistõttu on ühingu maakondlikud allorganisatsioonid nõustanud tarbijaid tasuta.

„Vaatamata sellele, et meie tööd tunnustati, arvati 2022. aastal, et saame ise hakkama ja tarbijakaitse amet eraldas 20 000 eurot MTÜ Eesti Omanike Keskliidule,“ kurdab ETL ministrile saadetud kirjas.

Mittetulundusühingu teatel tegutsetakse seetõttu praegu viisil, kus büroo rendi, kodulehe hoolduse ning telefoni- ja internetiarvete eest tasutakse isiklikke vahendeid kasutades. „2022. aastast otsisime pidevalt toetajaid. Ainuke, kes oma lubadust pidas, oli Lauri Läänemets ja tänu temale saime kulutusteks raha 2023. aasta katuserahadest, mis katsid meie eelmise aasta kulud,“ selgitab ühing.

Kuna Läänemetsa antud 3000 euro suurusest eraldisest jätkus üheks aastaks, on ühing taas rahahädas. „2024. aastal on meie pangaarve tühi. Vaja on aga maksta jätkuvalt interneti, büroo üüri ja kodulehe haldamise kulu,“ kurdab Eesti Tarbijakaitse Liit.

Minister Riisalole antakse teada, et kui riik abikätt ei ulata, siis kaalutakse üle 30 aasta kestnud tegevuse lõpetamist. „ETL juhatus mõtleb ühenduse likvideerimisele,“ seisab kirjas.