Kui sa pole just professionaalne lilleseadjad, võib lopsaka lilleseade loomine keeruliseks osutuda. Aga tahaks ju lilli tuppa tuua! Õnneks on olemas lihtne nipp, mille abil saab iga kord kauni tulemuse!

Nipi abil jäävad lilled täpselt sinna, kuhu need vaasis asetad. See toimib, kuna loob võre, mis annab lille vartele veidi lisatuge. See on ilmselt lihtsaim viis, kuidas elegantset lilleseadet luua.

See lähenemisviis sobib eriti hästi klaasvaasidele. Kui oled mõnest muust materjalist, näiteks keraamikast, vaasi valinud, saad teibi asendada ka näiteks traadist või mõnest muust tugevamast materjalist sõrestikuga. Juhul kui see sul muidugi olemas on!

Mida vaja läheb?

Lilli, kääre, vaasi ning tavalist läbipaistvat kontoriteipi. Ent asja ajab ära ka maalriteip.

1. samm: Loo teibist võrestik

Enne teibi kinnitamist on soovitatav vaas korralikult ära puhastada. Samuti on tark vaas enne veega täita.

Kõige parem on kasutada tavalist läbipaistvat kontoriteipi. Loo teibist vaasi suule ruudustik. 3x3 või 4x4 ruudustik on kõige parem. Olenevalt vaasi laiusest võib olla vajalik teibist peenemad ribad lõigata. Väiksema vaasi korral tuleb ülesandele veidi loovamalt läheneda ning teha ruudustik vastavalt sellele, mis ära mahub.

2. samm: Valmista ette lilled

Lõika lilled soovitud pikkusesse. Kui vaja, eemalda varrelt üleliigsed lehed. Parima tulemuse saad, kui jätad lilled erinevasse pikkusesse - nii nagu nad looduseski kasvavad.

3. samm: Sea lilled oma kohale

Sea võre igasse auku lilli. Olenevalt sellest, millised ja kui palju lilli sul on, võib mõnikord ühte ruumi mahtuda isegi 2-3 vart. Sellisel juhul hoiavad need üksteist paigal.

4.samm: Peida nähtav teip

Lisa vaasi ääre lähedale lühem kiht lilli või lehti, et teip täielikult varjata. Nii ei paista see välja ega häiri üldmuljet!