Boikoti lõpetamise eelduseks oli uus litsentsileping, mis tagab Universali laulukirjutajatele ja artistidele parema tasustamise, teatas plaadifirma neljapäeval. Uus kokkulepe hõlmab endas ka värskendatud turundus- ning reklaamilepinguid ning pakub paremat kaitset tehisintellekti kasutamise eest.

Maailma suurim plaadifirma Universal käskis TikTokil jaanuari lõpus oma muusika platvormilt eemaldada, kuna leidis, et Hiina lühivideode platvorm ei maksa lugude kasutamise eest õiglast summat.

Kuid kestnud boikott tähendas Universali artistide jaoks aga seda, et nende nähtavus ja kuulatavus noorte hulgas vähenes, kuna Tiktokist on saanud noorema põlvkonna jaoks ülitähtis muusika avastamise ja reklaamimise platvorm.

Samas ei puudutanud boikott viimastel kuudel kõiki plaadifirma artsite. Näiteks Universali suurim artist Taylor Swifti otsustas eelmisel kuul oma muusika TikTokki tagasi tuua, sest erinevalt paljudest teistest muusikutest kuuluvad tema salvestiste autoriõigused Swiftile endale.

Universal Music Groupi tegevjuht Sir Lucian Grainge ütles töötajatele saadetud märgukirjas, et vaidlus TikTokiga on lõppenud selgelt positiivse tulemusega, lisades, et platvormiga suudeti kokku leppida mitmes kriitilises valdkonnas, sh tehisintellekti kasutamises, platvormi ohutuses ja autoriõiguste tasudes.

Kuigi Universal ei avaldanud tehingu finantstingimusi, ütles Grainge, et artistide ja laulukirjutajatele makstav hüvitis tuleb kopsakam kui eelmise lepinguga.