Fakt on see, et Tallinnast väljas on üürikinnisvarasse investeerimise jaoks tarvis vähem algkapitali, ütles investor ja „Kinnisvarajutud“ podcasti saatejuht Siim Semiskar, kelle kaheksast korterist kuus on Harjumaa väiksemates asulates. „Väiksemates kohtades on reeglina plussideks madalam sisenemislävi, väiksem konkurents ning suurem tootlus,“ märkis Semiskar.

Tallinna inimeste üsna levinud arvamus on Semiskari sõnul, et kui pealinna sildist mööda sõita, siis lõpeb elu ära, aga tegelikult on ka väiksemates kohtades küllalt aktiivsed üüriturud ning investoritel tegemist kõvasti.

Arco Vara analüütiku Mihkel Eliste sõnul pole ilma kapitalita sageli ka muid variante, et osta kinnisvara kuhugi peale nn ääremaastunud piirkondade.

Seda toetab ka hind. Kui Tallinnas algavad ühetoaliste renoveeritud korterite hinnad üldistades alates 40 000 eurost, siis Ida-Virumaal Jõhvi linnas saab heas korras korteri alla 20 000 euro eest ning renoveerimist vajava korteri ka alla 10 000 euro eest. Kas aga nii lihtne ongi ning piirkonda tundmata saab odavalt üüriäriga alustada?