Innovatiivne põllujaam on kasutusel üle kogu Ühendkuningriigi, sealhulgas farmides West Midlandsis, Herefordshire’is, East Anglias, Lincolnshire’is ja Yorkshire’is. Suurimaks töövõiduks võib lugeda aprillis sõlmitud koostööd Suurbritannia ühe suurima salatikasvatajaga PDM Produce.

Paul-Techi tegevjuht Mikk Plakki sõnul võimaldab nende tehnoloogia Briti kasvatajatel saada detailsemaid andmeid muldade tervise kohta kui kunagi varem. „Meie mullajaamad pakuvad väärtuslikku reaalaja infot mulla veekasutuse ja toitainete kättesaadavuse kohta, aidates põllumeestel vastata seadusnõuetele ning optimeerida vee- ja väetisekasutust, mis tõstab nende põldude viljakust,“ ütles Plakk.

Aasta lõpuks loodab Paul-Tech UK turul jõuda vähemalt saja kliendini. Ambitsioonikate laienemisplaanide tarbeks on ettevõte kaasanud 1,4 miljonit eurot investoritelt, sealhulgas Superangel, SmartCap, Honey Badger Capital, EstBAN, Tatoli AS ja Overkill VC.

Lisaks on Paul-Tech aktiivselt kaasatud ka Ühendkuningriigi teadustöösse, osaledes Leedsi ülikooli poolt läbiviidavas uuringus, mis keskendub taastava põllumajanduse mõjude mõõtmisele.

Ettevõte loodi 2019. aastal pärast pikaajalist uurimis- ja arendustööd. Firma asutajate hulka kuuluvad Mikk Plakk, Tiit Plakk, Eve Plakk ja Anu Einberg.

Paul-Techi põllujaam ühendab reaalajas andurid, ilmastiku- ja satelliidiandmed, pakkudes põllumajandustootjatele veebipõhise juhtpaneeli kaudu agronoomilisi soovitusi, mis parandavad mulla tervist ja tõstavad saagikust. Tänaseks on ettevõttel kliente Eestis, Soomes, Rootsis ja Suurbritannias kokku üle 120.