Üldkoosoleku otsusega maksab Arco Vara oma aktsionäridele juunis dividende 2 senti, septembris 1 sent, detsembris 2 senti ja 2025. aasta märtsis 1 sent aktsia kohta. Praeguse aktsiahinna juures teeb see investoritele dividenditootluseks 3,9%. Sarnaselt maksis Arco Vara 2022. aasta eest dividendi 6 senti aktsia kohta.

Kui kvartaalsete dividendide saamise õigust omavate aktsionäride nimekiri fikseeritakse väljamakse kuu 6. kuupäeval, siis ex-kuupäev ehk enne mida aktsiaid ostes saab veel dividendist osa, on sellest päev varem.

„Juba 2021. aastal kavandasime dividendipoliitikat selliselt, et investor saaks pikaajaliselt kindel olla Arco Vara dividenditulus ja sellega planeerime jätkata ka edaspidi,“ sõnas peagi ametist lahkuv Arco Vara juht Miko Niinemäe pressiteates.

Lisaks dividendipoliitika vastuvõtmisele kinnitas Arco Vara aktsionäride üldkoosolek ka 2023. aasta majandusaasta aruande, mille kohaselt teenis kinnisvaraarendaja eelmisel aastal 18,34 miljon eurot tulu. Aktsionärid kinnitasid 2023. aasta majandusaasta puhaskasumiks 3,55 miljonit eurot, mis üldkoosoleku otsusega kantakse ettevõtte jaotamata kasumi hulka.

Üldkoosolekul tutvustas Niinemäe ka käesoleva majandusaasta eesmärke. 2024. aasta müügituluks prognoosib Eesti ja Bulgaaria turul tegutsev Arco Vara 24,9 miljonit eurot ning kasumiks 2 miljonit eurot. Ehitusega plaanitakse sel aastal alustada nii Soodi 6 kinnistul, Arcojärve arenduses kui ka Bulgaaria elamuarenduse teises etapis. Samuti kuulub arendaja aastaeesmärkide hulka juba valminud enam kui 50 kodu lõppmüükide vormistamine.