Tallinna linnavalitsus kiitis heaks detailplaneeringu algatamise, mille põhjal soovib Ülemiste kaubandus- ja meelelahtuskeskus hoonemahtu oluliselt suurendada. Varem juba kaks korda laienenud keskus on täna 130 000 m2 kogupinnaga üks Balti regiooni suurimatest. Uus planeering näeb ette keskuse laienemist enam kui 60 000 m2 võrra.

Ülemiste keskuse omaniku, Norra haldusettevõtte Linstow Baltic SIA juhatuse esimehe Frode Gronvoldi sõnul on keskuse edu võtmeks olnud justnimelt muutumine, kus turu trende jälgides on pidevalt otsitud ja loodud uusi põnevaid lahendusi, mis teevad keskuses käimisest ikka ja jälle elamuse. „Varasemad õnnestumised ja Tallinna ambitsioonid Ülemiste piirkonna liikuvuse ning äritegevuse suurendamisel, annavad meile omanikena kindlustunde, et Ülemiste keskusesse investeerimine on ainuõige samm,“ lausus Gronvold.

Esimeses etapis on plaan laiendada keskuse Suur-Sõjamäe tee äärde jäävat idatiiba. Kuna otse üle tee kerkib Rail Baltica Ülemiste Terminal, siis on plaan rajada selle vastu keskuse teine peasissepääs. Laiendusega luuakse ruumi uutele kauplustele, kohvikutele ja restoranidele. Lisaks on soov tuua keskusesse tervise- ja meditsiiniteenused ning mõeldud on raamatukogu avamisele. Suurima osa laiendusest täidavad kontoripinnad.

Ülemiste keskuse tegevjuhi Guido Pärnitsa selgitusel on kolmas laiendus iseenesestmõistetav samm olukorras, kus kogu Ülemiste piirkond muutub lähiaastatel Tallinna linna peaväravaks. „Koos uue laiendusega muutub Ülemiste keskus ühendavaks ankruks kogu praegu väga aktiivselt arendatavale piirkonnale,“ märkis Pärnits.

„Selle ühte serva kerkib Rail Baltica terminal, teises areneb Ülemiste City, mis on Eesti suuruselt kolmas majandus oma 17 000 talendi ja 500 rahvusvahelise ettevõttega. Tallinna Lennujaam taotleb märkimisväärset kasvu ning lisaks ehitatakse välja Euroopa park, mida võimestab selle äärde rajatav 26-korruseline eksklusiivne tornhoone. Tänu sellele jõuab siia piirkonda juba peagi kümneid tuhandeid uusi inimesi, kes toovad endaga kaasa uusi investeeringuid ja teenusmudeleid ja muuhulgas vajavad kauplusi, kohvikuid ja restorane, kinosid ja mänguplatse ning kõikvõimalikke teenindusasutusi alates juuksurist ja lõpetades kingseppadega, rääkimata uutest parkimiskohtadest. Lisaks liigub siit tulevikus läbi kergliiklusteede võrgustik, mis toob Peetri ja Jüri inimesed Tallinna kesklinna,“ ütles Pärnits. „Seetõttu on põhjust tunnustada Tallinna linna, kes näeb kogu siinset piirkonda linnaruumi arendamise võtmes kui ühte tervikut.“

Eesmärk on kavandada Ülemiste kaubandus- ja meelelahutuskeskuse laiendust paralleelselt Rail Baltica terminali ehitusega.