RusDelfi poole pöördus anonüümne lugeja, kes jagas muret Onehe brändi kauplemisvõtete pärast.

„Soovin jääda anonüümseks ja jagada teavet, mis võib Eesti elanikele huvi pakkuda. Eestisse on ilmunud ehtebränd Onehe, mis väidetavalt müüb Eesti disaini tooteid, kuid see on puhas petmine. Ehted tellitakse AliExpressist ja need pannakse müüki 50 korda kõrgema hinnaga. Väga ebameeldiv olukord. Segadust tekitab ka see, et Onehe kaubamärgi omanikud ei kõhelnud kasutamast reklaamnäona kuulsat Eesti näitlejannat Saara Piusi. Täna leiab selle brändi ehteid nii Kaubamajast kui ka teistest Eesti disainipoodidest,“ kirjutas lugeja. AliExpressis maksavad samasugused ehted 1,52 eurot paar.

RusDelfi küsis Onehe ettevõttelt kommentaari. Onehe loovjuht ja juveliir Sofia Hallik andis samal päeval üksikasjaliku vastuse koos lisatud fotodega ehete loomise protsessist. Tema sõnul ei saa kvaliteetsetest materjalidest kõrvarõngad lihtsalt nii vähe maksta.

Disainer Sofia Hallik: „Me pole kunagi AliExpressist ehteid ostnud ega edasi müünud.“

Täname võimaluse eest avaldada arvamust kaubamärgi ONEHE tegevuse kohta. Läbipaistvus ja usaldus on alati olnud minu käsitööfilosoofia keskmes.

ONEHE bränd lansseeriti eesmärgiga muuta kvaliteetsed igapäevased ehted kõigile kättesaadavaks. Selle eesmärgi saavutamiseks kasutame mitmekülgset äristrateegiat – üks osa ONEHE sarja ehetest on minu loodud ning teise osa loomisega tegeleb meie partnertootja disainimeeskond. See võimaldab meil pakkuda tasakaalu kvaliteedi ja taskukohase hinna vahel.

Täpsustan, et me pole kunagi AliExpressist ehteid ostnud ega edasi müünud. Meie pühendumus kvaliteedile on põhiline ja eristab ONEHE oluliselt odavamatest massituru alternatiividest, mida võib sageli leida sarnastel turgudel.

Kvaliteet

Tagame rangelt, et iga ONEHE kaubamärgi all müüdav toode vastab kõrgeimatele standarditele. Materjalid nagu 925 hõbe, 18k kullatud plaat, messing ja poolvääriskivid valime nende vastupidavuse ja kvaliteedi järgi. See eristabki meie tooteid sarnastest kuni viieeurose hinnasildiga alternatiividest, mis sageli põhjustavad allergiat.

Originaalsus

Ligikaudu 30% ONEHE kataloogist moodustavad minu eksklusiivsed disainid, mis garanteerib kollektsiooni originaalsuse. Isegi meie tootjate disainitud ehted, mis võivad sattuda teiste kaubamärkide kollektsiooni, on hoolikalt valitud ja/või muudetud, et kajastada meie väärtusi.

Läbipaistvus

Esitleme avalikult oma ärimudelit – see on kombinatsioon minu isiklikest arengutest ja kureeritud kollektsioonist. Tänu anonüümsele tagasisidele vaatasime oma saiti uuel viisil. Suurema läbipaistvuse huvides sisaldab iga tootekirjeldus nüüd minu disainilahenduste jaoks silti „Disainitud ettevõtte sees“ ja muudest allikatest hangitud toodete puhul „Kureeritud kollektsioon“. See eraldamine aitab meie klientidel teha teadlikke valikuid isiklike eelistuste alusel.

Mis puudutab Eesti näitlejanna Saara Piusiga seotud süüdistusi, siis äratuntavate isikute kasutamine toodete reklaamimisel on tööstusharus tavapraktika. See strateegia ei ole petlik, see peegeldab meie väärtusi.

Tahaksin ka märkida, et plagiaadi, koopiate ja lihtsalt teiste inimeste disainidest saadud inspiratsiooni teema on selles valdkonnas tavaline praktika. Mõned minu originaalkujundused on inspireerinud teisi tootjaid nii Eestis kui välismaal. Isegi väga suured kaubamärgid said minu tööst inspiratsiooni. Ma võtan seda kui komplimenti.

Vastusele on lisatud pildid, mis näitavad Erose (südamekujuliste kõrvarõngaste) loomisprotsessi, kinnitades ühe kaubamärgi enimmüüdud toote originaalsust.

Soovitame kõigil külastada ONEHE veebisaiti või stuudiot Tallinnas, et veenduda meie toodete kvaliteedis ja näha selget erinevust AliExpressis pakutavatest. Hindame väga klientide osalust, mis kajastub ka meie ehete suurepärastes arvustustes.