Elisabeth nendib, et ta ei planeerinud seda kõike, see lihtsalt läks nii. „Asjad lihtsalt juhtuvad,“ ütles Elisabeth. Samas magavale kassile hiir ise suhu ei jookse ja ka Elisabeth teeb ise kogu aeg palju tööd, et põnevad ja arendavad asjad just temani jõuaksid.

Kahe aasta eest Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi lõpetanud Elisabeth on üks nendest, kellele koroonaaeg väga meeldis, sest nüüd sai ta kogu hommiku magada ja kogu öö õppida. „Mõnikord õppisin hommikul 6-7ni, kuni ema üles ärkas,“ meenutas Elisabeth.

Peale gümnaasiumi lõppu viis tee ta TalTechi, kus Elisabeth läks kõigepealt õppima avalikku haldust ja riigiteadusi, aga suundus sealt üsna peatselt edasi ärindust õppima. Ärinduse juures meeldis talle, et see on väga mitmekülgne, ülikoolis on võimalik päris mitmel suunal süvitsi minna. Talle pakuvad huvi majandusarvestus, raamatupidamine, majandusprognooside tegemine, aga ka logistika. Kui ülikoolis on mõni logistika aine, saab Elisabeth õppejõu juttu omalt poolt täiendada, sest Elisabeth töötab täiskohaga Rimis kaupluse kaubavarude planeerimise spetsialistina.

Elisabeth arvas, et põhjuseks, miks ta saab praegu, 20-aastasena, endast palju vanemate seas vastutusrikkal kohal töötada, on see, et tal on palju kogemusi, sest ta alustas töötamist juba 12-aastaselt – vetelpäästja abilisena. Vetelpääste on talle kallis tänaseni, sest nüüd tegeleb ta uute vetelpäästjate väljaõpetamisega. Veeohutuse arendamisega tahab ta oma elus ka edaspidi tegeleda.

Elisabethi tööde ja tegemiste nimekiri on aga palju pikem. Ta korraldab kahes lasteaias teadusringi, gümnaasiumis oli ta aga SEB koolisaadik oma koolis, kus ta proovis arendada kaaslaste rahatarkuse alaseid oskuseid. Ka rahatarkuse valdkonnas tegutseks ta tulevikus hea meelega.

Ülikoolis pole vaid õppetöö. Just sealt leidis Elisabeth endale lähedased sõbrannad, kellega nad moodustavad kokkuhoidva pundi. „Parem mõned tõelised sõbrad kui palju tuttavaid,“ arvas Elisabeth. Nii on sõpradele ka kergem aega leida. Kui vanasti suutis ta kõik ärkvelolekuhetkel täita töö ja tegemistega, siis nüüd proovib ta hoida nädalavahetused vabad, et näiteks käia looduses ja veeta lähedastega aega.

Kui bakalaureuseõpe saab läbi, tahaks ta minna mõneks ajaks välismaale. Mida ta seal teeb, tal veel täpselt teada pole, aga Elisabethi sõnul oleks välismaal tore töötada või ka õppida. Millalgi tahaks ta ära teha ka magistrikraadi. Ta ei karda ühtegi tööd, ta tahaks kõigele käe külge panna, aga rutiin talle ei meeldi.

Otsusta ka Sina oma tulevik TalTechis: taltech.ee/tulevik

Jaga
Kommentaarid