Leping börsiväliseks tehinguks sõlmiti eile, 14. mail. Aktsiaraamatu andmetel võis algselt eeldada, et müüjaks oli taas kord Citigroup Venture Capital International konto, kellelt oli Infortar ka mai alguses omandanud 6,79 miljonit aktsiat ning kellele kuulus seejärel täpselt 26 030 390 Tallinki aktsiat, nii nagu müügimaht oli. Esmaspäeval 20. mail selgus aktsiaraamatu põhjal aga, et müüjaks oli hoopis Baltic Cruises kaks kontot, mis müüsid 26,03 miljonit Tallinki aktsiat.

„Usume Tallinki kui tugeva finants- ja turupositsiooniga ning madala laenukoormusega börsifirmasse, mistõttu oleme viimastel aastatel oma osalust järjekindlalt suurendanud. Tallink on kriisides karastunud ettevõte, mis näitab täna viimaste aastate parimaid tulemusi. Vaatame seda kui pikaajalist, riske maandavat investeeringut,“ märkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt börsiteates.

Hanschmidt sõnas Ärilehele, et börsiettevõttena ei saa nad tehingu detailidest rääkida. „Oleme pikka aega juba oma osalust Tallinkis suurendanud. Nüüd avanes võimalus suuremas koguses Tallinki aktsiad soetada ja kasutasime selle võimaluse ära.“

Mõlemal tehingul oli ühe Tallinki aktsia hinnaks 0,64 eurot aktsia kohta. Seega käis Infortar tänase tehingu tulemusena Tallinki aktsiate eest välja 16,66 miljonit eurot. Eelmisel nädalal toimunud tehingu mahuks oli 4,37 miljonit eurot.

Tallinki aktsia on aga viimasel ajal kaubelnud 0,72 euro juures, mistõttu sai Infortar soetatud aktsiad võrreldes turuhinnaga umbes 2,6 miljoni euro võrra soodsamalt kätte.

Tehingu tulemusena ei omanda Infortar Tallinki üle valitsevat mõju väärtpaberituru seaduse tähenduses. Tallink on Infortari sidusettevõtja, kusjuures tehingujärgselt kuulub Infortarile 46,74% kõikidest Tallinki aktsiatest. Infortar viitab börsiteates veel, et suurkontsern viib ellu IPO ajal välja käidud lubadust soetada Tallinki aktsiaid juurde juhul, kui Tallinki aktsia börsihind on nende hinnangul soodne ja regulatiivsed nõuded seda võimaldavad.

Artiklit korrigeeritud 20. mail. Algne artikkel sisaldas valeinformatsiooni, et müüjaks oli Citigroup Venture Capital International konto.