Saare omaniku Morten Aaviku sõnul võivad oksjonil osaleda kõik isikud, kes vastavad seaduses kehtestatud nõuetele, muuhulgas Euroopa majanduspiirkonna lepinguriikide kodanikud.

„Viimastel päevadel on kasvanud näiteks lätlaste huvi, sest Baltimaades on see ainuke ehitusõigusega meresaar, mille sarnast neil ei ole. Loodetavasti ei saa nende ostuhuvi takistuseks lühike ajaperiood, kuna oksjon algab juba esmaspäeval.“ Enampakkumine lõppeb järgmisel kolmapäeval, kuid ostjal on ostuhinna tasumiseks ja notariaalse müügilepingu sõlmimiseks aega kuni 30 päeva alates enampakkumise tulemuste kinnitamisest.

Kinnisvaraeksperdi Tõnu Toompargi sõnul on tegemist väga unikaalse pakkumisega, ent saare ostu puhul tuleb arvestada erinevate nüanssidega. „Naaber naljalt reede õhtul üle aia peole ei kutsu ja Bolti kulleril on ka ilmselt keeruline ligipääsu leida,“ muigas ta. „Aga kui tõsiselt rääkida, siis tuleb uuel omanikul loomulikult arvestada ka looduskeskkonnaga, lindude ja loomade pesitsemise, ligipääsetavusega ja nelja Eesti aastaajaga.“

Toompargi sõnul on saare 480 000-eurone alghind muljetavaldav, aga tõenäoliselt on ka ostja näol tegemist inimesega, kes hindab unikaalseid asju ja privaatsust. „Samas, kui mõelda, et tegemist on 24-hektarilise maalapiga, mille alghind on 2 eurot m2, siis ma ütleks, et maad tasub ikka osta, kui see on odavam kui laminaatparketi m2,“ rääkis Toompark.

Eesti Vabariigil on kinnistu osas ostueesõigus, mida tal on õigus rakendada 2 kuu jooksul pärast müügitehingu toimumist. Hõralaiu oksjonile registreerumine kestab kuni 20.05 kell 13 ja oksjon lõppeb 22.05 kell 15.