Pärast suuri investeeringuid protsesside digitaliseerimisse ja automatiseerimisse viis kontsern selle aasta jaanuaris lõpule ülemineku olemasolevatelt ettevõtte ressursside planeerimise süsteemidelt (ERP) uutele pilvepõhistele süsteemidele kõigil viie koduturul. Vaatamata keerulisele üleminekuprotsessile kasvasid renditulud võrreldes 2023. aasta esimese kvartaliga 2%, kusjuures suurim kasv - 7% - oli Balti riikides. See on tingitud kontserni aktiivsest osalemisest suuremahulistes tööstusprojektides nagu Rail Baltic, tuulepargid Leedus ja projektid kaitsesektoris.

„Meie prognoosid näitavad, et Storent Holdingu käive jätkab 2024. aastal kasvu tänu meie sisemise süsteemi täiustamisele; struktuurimuudatustele, mis lihtsustavad kontserni õiguslikku struktuuri, ning samuti sihipärastele investeeringutele masinaparki. Otsime aktiivselt võimalusi edasiseks kasvuks kõigis viies riigis ning ühe võimalusena kontserni kapitali suurendamiseks kaalume ka ettevõtte aktsiate börsil noteerimist, andes nii inimestele võimaluse saada Storent Holdingu investoriteks ja aktsionärideks,“ ütles Storent Groupi kaasasutaja ja juhatuse esimees Andris Pavlovs.

Märtsis teatas Storent Holding ettevõtte võlakirjade avalikust pakkumisest kogusummas 7 miljonit eurot. Investorite suure huvi tulemusena kogus kontsern kokku 10 miljonit eurot, mida kasutatakse ettevõtte laienemise kiirendamiseks, masinapargi arendamiseks ja uute rendiladude avamiseks.

Aprills algab aktiivsem masinate rendihooaeg - renditulu kasv on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga juba praegu hinnanguliselt kahekohaline ning järgmistel kuudel on oodata veel positiivsemaid tulemusi. Storent Holding keskendub praegu turuosa suurendamisele ja kasumlikkuse parandamisele, samuti eelmisel aastal 13 miljoni euro eest soetatud seadmete haldamisele ja üle 20 miljoni euro suuruse investeerimiskava elluviimisele.