Ühest küljest on mündikampaania eesmärk pakkuda klientidele võimalust kanda seisev metallraha arvelduskontole ja panna see nii lisaraha teenima. „Miks mitte kanda kogutud summa juba edasi Rahakogujasse ehk moodsale arvelduskontole, kus klient saab teenida sinna paigutatud summalt mugavalt 2% intressi aastas. Samas on igal hetkel võimalik raha sellelt kontolt tasuta välja võtta, „ kirjeldas Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets.

Teisalt on müntide suunamine tagasi sularaharinglusesse keskkonnasäästlik valik. „Jätkusuutlikkus ja selle edendamine on Swedbanki jaoks väga olulised. Oleme Eesti pangandussektori kõige jätkusuutlikum kaubamärk ning ka mündikampaania, mis võimaldab suunata ringlusesse tagasi juba olemasolevad mündid, on osa meie panusest keskkonna kaitseks“ selgitas Raagmets.

Swedbanki mündikampaania kestab 20.–31. maini ja selle jooksul saab puhtaid euromünte tuua Kuressaare, Jõhvi, Pärnu, Tallinna Liivalaia, Tartu, Võru ja Narva kontorisse.

Münte võetakse tasuta vastu vaid eraklientidelt, kellele kantakse toodud summa tasuta arvelduskontole ehk kampaania vältel teenustasu klientidelt ei võeta. Müntide toomiseks on soovituslik broneerida aeg kodulehelt, äpist või telefoni teel.